Фейсбук е започнал да добавя уточнения към постове, които обсъждат

...
Фейсбук е започнал да добавя уточнения към постове, които обсъждат
Коментари Харесай

Фейсбук ще маркира всички публикации за ваксините срещу COVID-19 |

Facebook е почнал да прибавя разяснения към постове, които разискват сигурността на имунизациите, и скоро ще маркира по този метод всички постове на тематика ваксини, съобщи Ройтерс.

Компанията е подложена на критика от американски конгресмени и учени, че позволява дезинформация за имунизациите против COVID-19. 

Социалната мрежа ще стартира да предлага в Съединени американски щати инструмент за информиране на хората къде могат да си слагат ваксина против ковид. 

Неверните изказвания и тайните теории за имунизациите са от ден на ден в обществените мрежи, отбелязва Ройтерс.

Facebook и Инстаграм стегнаха политиката си във връзка с дезинформацията за имунизациите. В двете обществени мрежи обаче продължава да има сметки, страници и групи с голям брой клиенти, които популяризират погрешни изказвания за имунизациите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на продуктовия отдел на Facebook Крис Кокс съобщи, че компанията приема доста съществено погрешните изказвания, само че означи, че има " огромна сива област, в която някои хора показват безпокойствие и се одобряват като дезинформация, а от други като израз на подозрение ". " Най-доброто деяние за тази сива област е да се дава авторитетна информация, да сме част от диалога, в това число с присъединяване на здравни специалисти ", сподели той.

Компанията съобщи, че маркира постовете, в които се разисква сигурността на имунизациите против COVID-19, с текст, който уведомява потребителите, че имунизациите минават проби за сигурност и резултатност, преди да бъдат утвърдени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР