Фетфуллах Гюлен Посолството на Турция в Съединените щати отхвърли като

...
Фетфуллах Гюлен Посолството на Турция в Съединените щати отхвърли като
Коментари Харесай

Анкара отхвърли твърдения, че търси незаконно връщане на Гюлен от САЩ


Фетфуллах Гюлен

Посолството на Турция в Съединените щати отхвърли като " изцяло погрешни, нелепи и безпочвени " изказванията, че Анкара може да работи по способи отвън закона за екстрадицията на търсен от нея ислямски просветител, оповестява в. " Хюриет ".

В изказване на посолството се акцентира, че живеещият в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен е същинският уредник на опита за прелом на 15 юли м.г. и Анкара продължава да чака той да й бъде предаден от Вашингтон.

" Това, че (Гюлен) към момента намира леговище в Съединени американски щати, провокира надълбоко безпокойствие и учудване измежду турското общество ", отбелязва посолството.

" Всички изказвания, че Турция може да се насочи към други пътища, разнообразни от върховенството на закона, за екстрадицията на Гюлен, са изцяло погрешни, нелепи и безпочвени ", се добавя в известието.

В петък вестник " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на осведомени източници, писа, че американски прокурор проверява хипотетично предложение, съгласно което някогашният консултант на президента Доналд Тръмп по национална сигурност Майкъл Флин и синът му щели да получат до 15 милиона $, в случай че отвлекат от вкъщи му Фетхуллах Гюлен и го предадат на управляващите в неговата татковина.

Адвокатът на Флин отхвърли спекулациите, че клиентът му е бил забъркан в сходен проект.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР