Фесто производство - част от германския концерн Festo, продължава с

...
Фесто производство - част от германския концерн Festo, продължава с
Коментари Харесай

Германската Festo ще инвестира в софийската си фабрика 20 млн. лв. тази година

" Фесто произвеждане " - част от немския тръст Festo, продължава с вложенията си, които през тази година ще доближат 20 млн. лева Дружеството в София създава съставни елементи за процесна автоматизация, датчици за поток и налягане, свързващи кабели и електрически задвижвания.
Продължаваме разширението
" Продължаваме да влагаме, както сме правили това и в предходни години. Не вършим нищо ново и друго. Продължаваме с вложенията за увеличение на потенциала, на машините и оборудванията, за разширение на производството и индустриалната гама ", разяснява за " Капитал " шефът на компанията Георги Атанасов. И посочи, че чака сходни вложения и в бъдеще, защото " светът към момента се интересува от автоматизация, възобновяване и разширение на производството ".
Георги Атанасов, шеф на " Фесто " Фотограф: Велко Ангелов
През 2021 година заводът на Festo в София влага 19.6 млн. лева, от които 14 млн. лева в машини и уреди от немски компании.

За 2020 година " Фесто произвеждане " регистрира близо 165 млн. лева доходи от продажби, а 2021 година е била поредна година на растеж за българската компания макар пандемията. Продажбите са се нараснали с 25%, а износът надвишава 203 млн. лева към клиенти от целия свят.
Реклама
" Налице е високо търсене на съставни елементи за автоматизация. Тази година чакаме растеж, подобен с миналогодишния, нарастване на потенциала, нови артикули. Това ще стане, в случай че, несъмнено, не настъпи някаква коренна смяна, в случай че няма огромен срив в интернационален мащаб ", разяснява за " Капитал " Георги Атанасов. Той посочи, че броят на заетите служащи, инженери, развойни фрагменти също ще пораства, въпреки и не с темповете от предходните години, защото новите артикули са високотехнологични, свързани с по-различно равнище на умения и изискващи по-малко хора за по-голям брой интервенции.
Фабрика плюс инженери
" Софийската фабрика създава над 1300 типа произведения и непрестанно влага в новаторски решения, с цел да отговори на потребностите на пазара ", обобщава Георги Атанасов. В българското дружество към този момент работят над 1200 души, като повече от 250 са назначени през последната година. Компанията има и механически инженерен център в София с близо 100 чиновници, които вършат разработки във всички инженерни дисциплини - програмен продукт, хардуер, механика и лабораторно тестване. Само сега екипът работи по над 40 плана.
Фесто / FESTO произвеждане Фотограф: Велко Ангелов
Развойният център в компанията е един от най-успешните в международен мащаб. Предвижда се в него да бъдат увеличени с над 30% работните места през тази година, като това ще го направи вторият максимален, след този в централата на компанията в Германия.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР