Festo e малка семейна компания с големи амбиции, която е

...
Festo e малка семейна компания с големи амбиции, която е
Коментари Харесай

Flying Fox - прилепът, който учи, докато лети


Festo e дребна фамилна компания с огромни упоритости, която е профилирана в основаването на роботи с скотски форми и автоматизирани технологии.

Едно от последните творения на Festo се назовава Flying Fox и съставлява сходен на огромен прилеп робот, който може да лети полу-автономно и даже да учи от полетите си.

" Птицата " е основана от извънредно леки и устойчиви материали, а крилата й са направени от особено обработен еластан, който не се мачка и къса.

Flying Fox има няколко камери и датчици за придвижване в краката и крилата, и е обвързвана със система, към която непрекъснато изпраща данни по време на полет.

Роботът не се нуждае от човешка интервенция, с цел да лети, защото може самичък да поддържа курса си и да заобикаля трудности във към този момент позната среда.

С всеки минал полет прилепът става все по-умен и кадърен самичък да управлява придвижванията си, с помощта на специфичен чип и камера, която следи придвижванията му от земята.

Към момента не е ясно защо тъкмо ще бъде употребен роботът, само че това не го прави по-малко готин. Останалите джаджи на Festo също заслужават вниманието ни, като този много приветлив паяк да вземем за пример.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР