Фестивалният сезон е петият, най-хубав сезон и една от причините

...
Фестивалният сезон е петият, най-хубав сезон и една от причините
Коментари Харесай

Фестивален Remix: всичко, което искаш този сезон

Фестивалният сезон е петият, най-хубав сезон и една от аргументите да обичаме София през лятото.

В края на юни той идва с музикалните подиуми, караваните със street food; белите шезлонги и пуфовете, накацали като гларуси из парковете; аперола с три бучки лед и упованието за градска почивка.

Безметежните дни започнаха с музикалния Sofia Life Fest, който за повторно стъпва на колодрума в Борисовата градина. От птичи взор мястото наподобява на продълговата купа, събрала градския бульон - млади меломани, които нямат самообладание да чуят „ Hayes & Y “ (българската тайфа, пробила до английските сцени) и известни европейски инди групи.



„ Опитваме се да създадем събитие с музика, която умерено можеш да слушаш в Прага, Белград, Париж или Брюксел, и да се чувстваш по този начин, все едно си на тези места “, споделя певицата Рут Колева, уредник на фестивала.

През юли силата, генерирана на колодрума, се придвижва към обичайния Sofia Summer Fest в парка зад НДК. Публиката е по-разнородна и идва освен поради музиката, а и с цел да гледа кино, спектакъл и стенд-ъп под небето. Програмата е цялостна съвсем до края на септември.

Българските фестивали към момента са надалеч от мащаба на калния, необуздан английски деец Гластънбъри или на именития, блестящ Коачела, който събира хиляди в пустинята Колорадо, само че все по-умело миксират музика, арт и мода.



Това са и едни от дребното софийски места, където можеш да появиш по дантелен сутиен и кожени къси панталони както Кендъл Дженър, по блестящатуника и гумени ботуши като Кейт Мос или в карирана котиджкор рокля и сникърси с чудовищни подметки, без да предизвикаш неразбиране.

Фестивалната мода задължава да имаш също ярка crossbody чанта и, по-възможност, още по-ярки татуировки.

„ Фестивалното облекло е ясно уточнен тренд. По света постоянно избухват с модерно - Milkshake в Амстердам, да вземем за пример, е супер цветно и щуро събитие. В България също можеш да видиш необикновено облечени хора на Meadows in the Mountains в Родопите. Самото прекарване подготвя да изразиш себе си освен като аудитория, само че и като основно настоящо лице. Очаквам хората да стават все по-освободени, само че и да не не помнят най-важното - на фестивал би трябвало да ти е комфортно и свободно, с цел да си прекараш добре “, споделя Рут Колева.



Както нормално, тя стои зад думите си. В случая с аутфит, въодушевен от осемдесетте - къса дънкова пола, фланелка с щампа, повърхностно вързана риза и чорапи до коленете, които е избрала от - все по-популярната платформа за устойчива мода.



И същински парадайс за модерните хора, които могат да имат всичко, което желаят да носят, само че без скрупули за бюджета си и природата.

По света, а и тук, фестивалната аудитория елементарно открива себе си в устойчивата мода, която издига на фундамент характерния персонален жанр, миксирането на нови и секънд хенд находки, и удоволствието да консумираш, само че с почитание към планетата и бъдещето.



„ Винаги съм купувала облекла втора ръка. От тази година обаче го върша безусловно целеустремено - желая да понижа разноските и да вложа парите си в други прекарвания, в пътувания най-много. Дъщеря ми също се възпламени по този вид извършване на покупки, само че тя е доста по-смела в съчетанията от мен “, споделя Михаела, учител по британски и майка на тийнейджърка, до момента в който оправя грима си в Remix & Relax Space.



Пространството е основано от рециклирани материали или такива, които могат да се употребяват още веднъж, и кани посетителите на двата най-големи софийски фестивала да релаксират, да се освежат и да се снимат измежду блестящите огледала.



Огледалните повърхности отразяват десетки лица, огряни от усмивки. Във въздуха се смесват смеха на другарските компании, металният тон от наздравиците с кенчета, далечният вик на клаксоните и невидимите полени. След 20.00 часа слънцето слиза над покривите, горещината отстъпва, а публиката изпълва пространството под сцените.



В летния градски оазисживотът стартира още веднъж.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР