Фестивалът за късометражно кино в Балчик In the Palace вече

...
Фестивалът за късометражно кино в Балчик In the Palace вече
Коментари Харесай

Фестивалът In the Palace ще може да предлага победителите си за оскарите

Фестивалът за късометражно кино в Балчик In the Palace към този момент е измежду форумите, чиито спечелили могат да бъдат обсъждани за номинации за " Оскар ", оповестиха уредниците на фестивала. In the Palace ще може да изпрати оферти за 91-ите награди на Американската киноакадемия следващата година.

За разлика от номинациите за пълнометражен чуждоезичен филм, които се излъчват въз основата на оферти на съответните страни, късометражното кино не се сортира на народен принцип. За да бъде прегледан, даден анимационен или игрален филм би трябвало да е бил предаван за седмица в лосанджелиските кина, да е взел участие в студентските оскари или да е измежду спечелилите на един от утвърдените от академията фестивали.

In the Palace ще е единственият български и все още единственият балкански, включен в листата на Американската кино академия. Това значи, че най-хубавият късометражен игрален и най-хубавият късометражен анимационен филм от интернационалната селекция на идния конгрес, както и спечелилият в националния конкурс ще имат късмет да бъдат прегледани за късометражните категории Animated Short Film и Live Action Short Film следващата година.

В In The Palace могат да вземат участие късометражни продукции под 27 минути. 15-ото издание на фестивала ще се състои от 23 и 300 юни в Ботаническата градина в Бургас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР