Фестивалът за градска култура и музика продължава да следва целите

...
Фестивалът за градска култура и музика продължава да следва целите
Коментари Харесай

LOLA MARSH, DENA, Babé Sila, Нова Генерация и Каке? са част от звездите на SOFIA LIVE FESTIVAL |

Фестивалът за градска просвета и музика продължава да следва задачите си и да ги надгражда, като уголемява програмата си с още един фестивален ден и втора локация. Тазгодишното издание ще се организира на 23-ти, 24-ти, 25-ти и 26-ти юни 2022 година в и Арена София (Колодрума) в Борисовата градина и ще предложи забавно българско и интернационално присъединяване.

Първите музикални изненади идват с гостуването на известното израелско дуо Lola Marsh , които още с първите си сингли и дебютния си албум „ Remember Roses “, се утвърждават на международната сцена като магнетични и стойностни инди-поп актьори. Получават огромно самопризнание от рецензията, притеглят вниманието на международни медии и водещи международни марки, синглите се изкачват на върха на най-популярните ранглисти на Spotify, като не остават незабелязани и от Холивудските продукции. „ Ню Йорк Таймс “ ги възхвалява и дефинира творчеството им като „ Пленяваща, кинематографична музика обляна в ретро сексапил “. В момента групата работи по третия си албум, който ще излезе тази година и ще можем да чуем на 25-ти юни на Арена София.

Другите две атрактивни имена от програмата на SOFIA LIVE FESTIVAL са родената в България, само че основана в Берлин певица DENA и унгарската R&B кралица BABÉ SILA . Те ще се качат на сцената на Sofia Live Club на 23-ти юни.

DENA (Деница Тодорова) основава неповторим жанр DIY-pop и R&B с нейния трогателен сингъл “Cash, Diamond Rings, Swimming Pools ”. В хода на музикалната си кариера работи сред Берлин, Лос Анджелис, Лондон и Ню Йорк, като прави колаборации с музиканти като номинирания за Грами създател и продуцент Mocky. Записва с основаната в Ню Йорк група Midnight Magic, развива звученето, текстовете и музиката си, с цел да опише личната си история. През октомври 2021 година берлинският лейбъл Mansions And Millions издава най-новото ѝ независимо продуцирано EP „ Mixed Feelings “, което ще чуем в първия ден на фестивала.

BABÉ SILA е певица, композитор и музикант родена в Будапеща, само че основана в Лондон и Ню Йорк. След като добива огромна известност в родната си страна взема решение да направи идната крачка и отпътува да работи по разнообразни музикални планове в Берлин, Ню Йорк и Лондон. От ранна възраст тя се въодушевява от актьори като Ерика Баду, Алиша Кийс, Шаде и Арета Франклин. Нейните изтънчени вокали и въздействащи текстове, подплатени от ритмични бийтове, дълбоки бас линии и забавни хармонии, с лекост притеглят вниманието на слушателя. Разказването на истории е нейният метод да показва страстите си и да запечатва спомените. Текстовете ѝ са откровени и нежни, само че в това време мощно експресивни.

Нова Генерация и постпънк българо – британската вокално-инструментална групировка Каке? са бандите, които ще чуем във втората фестивална вечер, 24-ти юни, още веднъж в Sofia Live Club.

На музикалните почитатели можем да кажем, че следва оповестяване на още забавни имена от българската и международна музикална сцена!

могат да бъдат открити до 01.04.2022 в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена от 30лв. за един ден и 50 лева за двата фестивални дни, 25-ти и 26-ти юни 2022, на Арена София. След тази дата цените ще са 40лв. за еднодневен билет и 60лв. за двудневен пас за Арена София. Поради ограничавания потенциал, билетите за 23-ти, 24-ти в Sofia Live Club ще бъдат единствено еднодневни.

За повече информация и всички вести към Sofia Live Festival може да следите страница на фестивала във Фейсбук:и инстаграм профила:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР