Фестивалът за документални филми, посветени на всички сфери на изкуството,

...
Фестивалът за документални филми, посветени на всички сфери на изкуството,
Коментари Харесай

Зимното издание на Master of Art започва на 10 февруари

Фестивалът за документални филми, отдадени на всички сфери на изкуството, се готви за седмото си издание. В интервала от 10-и до 28-и февруари 2022 на платформата Neterra.TV+ ще могат да се гледат над 30 пълнометражни и късометражни заглавия, включени в MASTER OF ART, на който НДК е обичаен сътрудник.

Продукциите, доста от които сами по себе си представляващи творби на изкуството, ще бъдат налични онлайн когато и да е от всяка точка на страната. Селекцията от пълнометражни филми включва 10 премиерни заглавия и 10 любимци от предходни издания, станали обичани на публиката и журито. Предварителната продажба на пакетите за фестивала започва от 28-и януари на https://neterra.tv/festival/master-of-art-2022.

Сред 10-те продукции, които за първи път ще бъдат показани у нас, се открояват атрактивни заглавия, още веднъж засягащи най-разнообразни тематики. За феновете на седмото изкуство е забавно да се срещнат с кариерата на Уинстън Чърчил като кино съветник и сценарист през 30-те години на 20 век и неговата пристрастеност към киното във кино лентата „ ЧЪРЧИЛ И ФИЛМОВИЯT МАГНАТ “.

Чрез „ СЕЗОНИТЕ В КУИНСИ: ЧЕТИРИ ПОРТРЕТА НА ДЖОН БЪРДЖЪР “ феновете ще се допрян до интимния свят на английския публицист. Филмът е разграничен на 4 кино новели, като едната от тях е режисирана от актрисата Тилда Суинтън. Филмът „ ОТВЪД СЪВЪРШЕНСТВОТО: ПИАНИСТЪТ АРТУРО БЕНЕДЕТТИ МИКЕЛАНДЖЕЛИ “ повежда феновете в света на оживели апокрифни записи на осъществяванията на огромния италиански пианист, които той е наредил да бъдат унищожени.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР