Фестивалът ще продължи от 2-ри до 5-ти септември на различни

...
Фестивалът ще продължи от 2-ри до 5-ти септември на различни
Коментари Харесай

Фест за улично изкуство TheatAir /къде, какво/

Фестивалът ще продължи от 2-ри до 5-ти септември на разнообразни местоположения в Пловдив

TheatAir 2022 започва с шествие-спектакъл по алеите на Цар Симеоновата градина през вчерашния ден следобяд.

Очаква ви една неповторима разходка с доста музика, кукли и непредвидени герои.

Ш ествия -спектакли ще се организират и на 3-ти и 4-ти септември от 16:00 по алеите на градската градина и от 18:00 ч. от пл. Централен по Главната улица до пл. Римски стадион.

В тях ще вземат присъединяване и фамилията великански кукли от спектакъла „ Пешеходна зона ” на Сдружение с нестопанска цел „ МКТФ Двама са малко – трима са доста ”,  огледалните хора от Mirror Family – група актьори от Словакия, познати по целия свят с футуристичните си персонажи,  куклите на Contes d’Asphaldt от Белгия,  които с изключение на с мащаба си, удивяват с прецизната направа в анимационен жанр и непредвидените си благоприятни условия. На 3-ти  и 4-ти септември те ще показват укротителя на дракони Октаф и неговия огнедишащ скелет-дракон, както и скелет-птица, който желае още веднъж да полети.

През всеки ден от фестивала на В иенски павилион в Ц ар Си меоновата градина ще се играят представления за деца от разнообразни български театри.

На 3-ти и 4-ти септември от 10:00 ч. гледайте представленията „ Кой съм аз? ” – първото зрелище за бебета на Държавен куклен спектакъл – Пловдив и спектакълът „ Гон, дребната лисица ” на Театър Арт Ленд, въодушевен от японска национална приказка.

От 11:00 до 12:00 ч. Театър Трио показват своите представления за един фен – 5-минутните куклени миниатюри „ Домът ни – гората ” и „ Домът ни – океанът ” –  различно театрално прекарване за всяка възраст.

В следобедната стратегия на сцената на Виенски павилион гледайте и просветителния театър на Театър Весел „ Телефон 112 ” и „ Цяло лято четох ” на Родопски трагичен спектакъл „ Николай Хайтов ”.  Спектаклите стартират в 17:00 ч.

Тази година TheatAir влиза в кв. Капана!

Н а открита сцена „ Я дрото гледайте представления за деца,улични спектакли и огнени шоа.

На 3 септември от 19 часа Куклен спектакъл „ Мале-мале ” показват една от най-обичаните приказки, „ Дядо вади ряпа ”,  изиграна с доста ярки герои, възприятие за комизъм и музика.

В 20:00 ч. стартира уличният клоунаден театър „ Портокалите или любовта към… ” на Фондация Арт офис, въодушевен от пиесата на Карло Гоци „ Любовта към трите портокала ” и стихотворението на Жак Превер „ Като по знамение ”, а в 20:40 Agni Satya ще играят своя огнен “ ”Ритуал ”.

На 4-ти септември сцена „ Ядрото ” ще стане дом на две куклени представления на заслон.

От 19:00ч. италианският спектакъл Bambabambin показва класическа комедия дел арте с кукли: историята на Арлекино и неговият блян към правдивост, показан с доста смешни обстановки и премеждия.  А от 20:00 ч. Куклен спектакъл „ Мале-мале ” ще ми отведат на „ Приключение в делфинариума ”.

Последните събития в програмата на TheatAir на сцена “Ядрото ” ще се проведат на 5-ти септември.

От 16:00 до 18:00 часа можете да посетите Открита работилница за изкуство, проведена с поддръжката на Театър на огъня и сенките Fireter, а от 20:00 гледайте огненото шоу “Приказка за огън и лед ”.

Всяка вечер от 21:00 ч. на Открита сцена в Държавен куклен спектакъл – Пловдив ще има специфични събития.

На 3-ти импро-театър ВижНа ще показват своето импро-шоу, в което основен воин е публиката.

На 4-ти не пропускайте концерта на една от най-обещаващите български група Cool Den. Последното събитие от програмата на TheatAir е концерт на виртуозните Теодосий Спасов Трио. Закриваме фестивала с тяхната неповторима комбинация от джаз, класика и фолклор.

Фестивалът се провежда от Сдружение с нестопанска цел „ МКТФ Двама са малко – трима са доста ” и Държавен куклен спектакъл – Пловдив с финансовата поддръжка на Министерство на културата и Община Пловдив и с общителното подпомагане на Холдинг КЦМ 2000, Онлайн магазин funkyart.bg, магазини за цветя Тилия, Пивоварна Хилс и Парти Дринкс ЕООД.

При неприятно време – следете уеб страницата на Държавен куклен спектакъл – Пловдив и страницата на фестивала във Фейсбук.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР