Фестивалът приключва в понеделник с Moonage Dream с Дейвид Бауи,

...
Фестивалът приключва в понеделник с Moonage Dream с Дейвид Бауи,
Коментари Харесай

„Семейство Фейбълман“ и „Идиотският триъгълник“ на финала на...

Фестивалът завършва в понеделник с Moonage Dream с Дейвид Бауи, спомагателна прожекция на „ Сянката на Караваджо “ в събота

 

Финалният уикенд на Киномания в Пловдив предлага две дълго чакани кино заглавия.

Програмата стартира с спомагателна прожекция на кино лентата на Микеле Плачидо „ Сянката на Караваджо “. Филмът към този момент мина през програмата на феситвала при голям интерес, като в съботния ден от 16:15 часа всеки, пропуснал заглавието, може да гледа още веднъж историята за популярния художник.

От 18:30 следва прожекция на най-новия филм на Стивън Спилбърг „ Семейство Фейбълман “ - обяснението в обич на великия режисьор към магията на киното. 

Ситуирана в края на 50-те и началото на 60-те години, тази съвсем автобиографична затрогваща приказка за израстването е разказана през погледа на Сами Фейбълман – момче, което се влюбва в киното и в неговото основаване. Раздвоен сред ексцентричната си и артистична майка Мици и прагматичния си татко Бърт, компютърен инженер, Сами съумява да построи личната си еднаквост, до момента в който фамилията се мести из разнообразни американски градове.

В неделя, 4 декември, от 18:30 следва „ Идиотският триъгълник “ – притежател на огромната премия в Кан Златна палма. Фотомоделите Карл и Яя сполучливо направляват света на висшата мода, до момента в който тестват опциите на своята интимна връзка. Съдбата води известната двойка на първокласен океански круиз, където се подвизава неповторима пасмина от супербогаташи - съветски олигарх, симпатична стара английска двойка търговци на оръжия и екстравагантен, вечнопиян американски капитан с комунистически убеждения. Цялата подчиненост се прекатурва, когато се задава стихия и всички попадат на ненаселен остров.

Специална изненада чака почитателите на музиката на 5 декември. Като спомагателна прожекция в границите на фестивала следва дълго чакания Moonage Daydream с Дейвид Бауи. Филмът е цялостен с музика на великия създател, като е критиците се затрудняват да го опишат – нито биографичен, нито документален, той съчетава концертни видеа, непоказвани записи, сюрреалистични облици и други за един неповторим заключителен артикул. Филмът е на 5 декември от 18:30 часа.

Билетите са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното всеки ден след 16 часа, а в почивните дни – след 10:30. Цената е 9 лв., а за учащи и пенсионери – 7 лв.. Предлага се и карта за 6 прожекции на цена от 42 лв.. Цялата стратегия и опция за резервации и онлайн продажба може да се видят на уеб страницата kinolucky.com.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР