Фестивалът Опера на върховете – Белоградчишки скали“ ще бъде открит

...
Фестивалът Опера на върховете – Белоградчишки скали“ ще бъде открит
Коментари Харесай

Стартира фестивалът „Опера на върховете – Белоградчишки скали“

Фестивалът " Опера на върховете – Белоградчишки скали “ ще бъде открит довечера със театър по шедьовъра " Набуко " от Верди. Началото на седмото издание на летния оперен фестивал ще даде акад. Пламен Карталов. Негова е новаторската концепция за фестивал измежду неповторимите Белоградчишки скали, един от 100-те национални туристически обекта, който събира фенове на операта и балета от целия свят, оповестяват на формалния уебсайт на Софийската опера и балет.

Академик Карталов е режисьор и сценограф на оперния театър „ Набуко “, с който ще се даде старт на фестивала. Симфоничният оркестър на Софийската опера и балет излиза на сцената в Белоградчик под диригентството на маестро Деян Савич. В функциите публиката ще види и чуе артистите Венцеслав Анастасов( Набуко), Лилия Кехайова, която влиза грае за първи път в ролята на Абигаил, Мария Радоева (Фенена), Емил Павлов (Исмаел), Димитър Станчев (Захария), Силвия Тенева (Анна), Красимир Динев (Абдало), Николай Войнов (Великият сановник на Баал).

Откриването на фестивала е през днешния ден от 20:00 часа на особено издигнатите сцена и естрада с над 500 места във вътрешния двор на Белоградчишката цитадела. 

В  следващите дни в програмата на фестивала са включени още постановки на " Аида “ от Верди (6 август) и " Норма " от Белини ( 7 август), както и премиерният балет " Хиляда и една нощ " (12, 13 и 14 август). Богатството на музикални стилове включва и мюзикъла " Мама миа! “ с известните песни на АББА, който публиката може да гледа в четири представления  на 18, 19, 20 и 21 август.

Фестивалът " Опера на върховете – Белоградчишки скали “ се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура " по стратегия " Възстановяване и развиване на държавни, районни и общински институти ". 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР