Фестивалът “Open Buzludzha 2022 ще се състои от 19 до

...
Фестивалът “Open Buzludzha 2022 ще се състои от 19 до
Коментари Харесай

Фестивалът „Open Buzludzha 2022“ ще се състои през август

Фестивалът “Open Buzludzha 2022 ” ще се състои от 19 до 21 август на поляната при хижа Бузлуджа. 

Това е второто издание на форума и тази година той ще изненада посетителите с доста музика и богата дневна стратегия, представяща културното завещание и включваща спортни надпревари, туристически обиколки, работилници и доста други. 

Хедлайнери на концертната част ще бъдат група П.И.Ф., Уикеда, Керана и космонавтите, както и Държавна опера – Стара Загора. Фестивалът дава поле за изява и на двадесет млади групи и тридесет DJ-я, измежду които Nikeca, Miroslav Ivanov & R.S. Riverman, Magnetic Spacemen, Cool Den, The Lefties, Спални места, People of Maha, Electric Roxy, AttaXic, Lucky Number Nick, Daa Seed, Nana & The Gang, уточни Дора Иванова. Музикантите ще бъдат ситуирани на три подиуми. 

Събитието е с благотворителна цел и се провежда под мотото „ Ти си ключът, отвори Бузлуджа “, подсети тя. Целта е отварянето на монумента за гости. Освен музикалните реализатори, към идеята се причисляват сътрудници и съидейници на фондацията, които ще основат пъстра и любопитна дневна стратегия, изясни Иванова. „ Културни и естествени преживявания ще дадат опция на всеки клиент да открие благосъстоянията на дестинация „ Бузлуджа “, разяснява тя. 

Екипът на фондацията ще обясни на гостите какви са проектите за бъдещето на монумента, а екскурзоводите от „ CoolTour ” ще водят турове към паметника и ще опишат част от тайните на комплекса. „ Ще погледнем и по-назад в историята на мястото с сказка за Хаджи Димитър от Национален парк-музей " Шипка-Бузлуджа ". По време на фестивала на прилежащия връх Шипка ще се проведат честванията по случай 145 години от Шипченската епопея, създавайки чудесни условия за съчетание на двете събития “, означи Дора Иванова. 

Темата „ Бузлуджа “ е единствено част от огромната картина на българската архитектура от времето на социализма, за която организацията „ Ново архитектурно завещание “ провежда играта #bgsocarch, изясни Иванова. По думите и концентрацията на културно завещание в района е забележителна, а такава ще бъде и в програмата на фестивала. Казанлъшкият исторически музей „ Искра “ ще провежда велопоход под мотото " Treasure hunt в света на траките ", както и демонстрацията „ Налей си роза “. Етнографски музей „ Етър “ ще показа работилниците „ Цветя и кукли от беленица “ и „ Гайтанена декорация “. Музеят на хумора и сатирата също ще се включи в културната стратегия на събитието, добави Дора Иванова.

Фестивалът ще предложи на посетителите и естествени преживявания, провокирайки ги да опознаят от близко хубостта на Централен Балкан, уточни тя. Спортен клуб " iRun ", основатели на маратона „ Трявна ултра “, ще провеждат съревнование по тичане, а казанлъшкото туристическо сдружение „ Орлово гнездо “ ще предложи благоприятни условия за къси походи с лидер, както и съревнование по планинско насочване. Организацията „ Небесно синьо “ ще покажат работилница за локални билки и ще предложат прекарването „ Горска баня “, добави Дора Иванова.  

Фестивалът “Open Buzludzha 2022 ” ще включва мастър клас по музикално продуциране, фотографска работилница „ Цианотипия “, конна езда и огнено шоу. 

Може да бъде закупен фамилен билет, а дребни групи могат да се възползват от билета 6+1. Билети могат да бъдат закупени онлайн. 

„ Проект Бузлуджа “ провежда и фотоконкурса „ Различната Бузлуджа “, подсети Дора Иванова. До 31 юли се набират истински фрагменти на монумента от експерти и фенове, а най-хубавите фотоси ще се трансфорат в картичките на фестивала. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР