Фестивалът на танцуващите мечки, както стана известен обичаят, започва в

...
Фестивалът на танцуващите мечки, както стана известен обичаят, започва в
Коментари Харесай

СНИМКИ AP: Танцът с мечките продължава да съществува като уникален обичай в Румъния

Фестивалът на танцуващите мечки, както стана прочут обичаят, стартира в дните преди Коледа и приключва с величествен край в Команещи на декември. 30. Някои от „ мечките “ шеговито ръмжат или се подиграват на офанзива против феновете.

Мечките кожи, които танцьорите носят, които могат да тежат до 50 кг (110 паунда), се предават от потомство на потомство. Глутниците деликатно пазят методите, които употребяват, с цел да поддържат кожите в положително положение и подготвени за носене през идната година.

Една от по-утвърдените групи е Sipoteni Bear Pack, кръстена на квартал Comanesti, където е роден нейният създател, Костел Даскалу. Има до 120 членове, някои от които са почнали да вземат участие на 3-годишна възраст.

„ Децата ми, Амалия и Дейвид, към този момент са в групата “, сподели Даскалу, който беше на 8 години, когато за първи път танцува облечен като мечка, когато Румъния към момента беше комунистическа тирания. Тогава, спомня си той, това беше доста по-скромно представление, като „ мечките “ посе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР