Фестивалът на българското кино в Париж се завръща тази есен

...
Фестивалът на българското кино в Париж се завръща тази есен
Коментари Харесай

6-o издание Фестивал на българското кино в Париж 10-13 септ. 2024

Фестивалът на българското кино в Париж се завръща тази есен с 6-о издание в кино Le Grand Action сред 10-13 септември 2024 година

Разнообразната стратегия, обединена под тематиката „ По-силни дружно “, е отдадена на късометражното българско кино и на интернационалните копродукции с България. Два от селектираните кино лентата са лауреати от тазгодишното издание на Фестивала в Кан (Festival de Cannes 2024).

Събитието е първият и единствен самостоятелен фестивал във Франция, отдаден на българско кино, и цели да способства за по-силното културно съдействие сред двете страни.

Целия осведомителен азбучник разгледайте и изтеглете

Тазгодишното издание ще бъде под патронажа на Камен Калев – режисьор, сценарист и продуцент. Той, Лео Ортуно (френски публицист и кино критик), Елизабет Корманова (Rocket Science UK) и Мадалена Валенсия (режисьор от филмовата академия La Fémis) ще отличат най-хубавия късометражен филм и ще му връчат „ Награда на журито “ . За да бъде обезпечена и „ Награда на публиката “ в категория късометражен филм, е стартирана акция за финансиране, средствата от които ще отидат както за премията, по този начин и за цялостната организация на фестивала.

Ако желаете да подкрепите самодейността можете да го извършите посредством банков превод към асоциация Kino Kolektiv, Iban: FR76 1820 6002 1965 0711 3767 212 или посредством crowdfunding платформата ни Helloasso

Част от сътрудниците на събитието са платформата gledam.bg, Френски институт в България , където през септември ще бъдат излъчени 6 определени кино лентата всред всички досегашни издания на фестивала, НАТФИЗ , френската кино академия La Fémis и Българското посолство във Франция , което е и хазаин на съпътстващо събитие, част от тазгодишната стратегия на фестивала. То ще се организира под формата на networking коктейл / pitch сесия, в границите на която български планове в развиване ще бъдат показани пред определени френски разпространители и продуценти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР