Фестивалът на българите по света Аз съм българче тази година

...
Фестивалът на българите по света Аз съм българче тази година
Коментари Харесай

Фестивалът на българите по света Аз съм българче тази година се провежда в Румъния

Фестивалът на българите по света " Аз съм българче " тази година се организира в Румъния. Деветото издание на фестивала " Аз съм българче " събира 720 деца от български фамилии и смесени бракове, които живеят отвън страната ни. Децата вземат участие в състезанията на фестивала за рисунка, за литературно есе и за музикално танцово и словесно национално творчество. 
За първи път фестивалът " Аз съм българче " се организира през 2009 година по концепция на асоциацията " Тангра " в Мадрид. Следват издания в Прага, Валенсия, Вроцлав, Будапеща, Рим и Амстердам. Домакин на тазгодишното издание е асоциация " Българче " от румънското село Винга, което е център на българските преселници от времето на Чипровското въстание. Фестивалът беше открит през вчерашния ден в Тимишоара с галерия на наградени рисунки. Днес всички  участници гостуват на българската общественост в село Винга, а тази вечер в Тимишоара е церемония концертът на наградените реализатори на български национални песни, танци и литературно есе. Това са български деца от Германия, Италия, Испания, Унгария, Сърбия и Холандия със специфичното присъединяване на отбор " Българче " от село Винга, Румъния.

Подробности за фестивала ще чуете в предаването " Имат ли песните прекъсване " през днешния ден, което е незабавно след обедния уведомителен бюлетин на стратегия " Хоризонт ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР