Фестивалът Moving Body се провежда за осми пореден път във

...
Фестивалът Moving Body се провежда за осми пореден път във
Коментари Харесай

Във Варна започва фестивалът Moving Body

Фестивалът Moving Body се организира за осми следващ път във Варна сред 7 и 9 юли. Инициативата стартира като фестивал за актуален танц, с цел да придобие през днешния ден едни доста необятни измерения, в които актьори от цел свят изследват придвижването като демонстрация на духа, творчеството и проводник на послания.



Осмото издание на Moving Body включва прожекции на интернационална селекция от късометражни филми за 2023 година, работилница за танц и кино с интернационалните ментори; полемики с локални и интернационалните публицисти, режисьори, хореографи и други специфични посетители на фестивала, както и осъществявания онлайн на най-новите творби на Виолета Витанова и Станислав Генадиев, както и на Жана Пенчева в съдействие с варненския музикант Цветан Момчилов.

В трите фестивални вечери на екран ще бъдат показани 13 танцови кино лентата, основани от актьори от 9 народи, измежду които Съединени американски щати, Франция, Обединено кралство, България и други



Представленията ще могат да бъдат забелязани на 7 и 8 юли в The Center, a прожекциите на късометражните танцови филми ще се организират във всяка от фестивалните вечери от 21:30ч. в Рубик Арт Център против Морска администрация. В последната фестивална вечер на 9 юли публиката ще може да се потопи във VR прекарване, да взе участие в диалози с режисьорите и да закрие фестивала с прожекции и празненство.

Дейностите на Moving Body 2022-2023 се осъществят с финансовата поддръжка на Министерство на културата, Национален фонд „ Култура “ и Фонд Култура Варна на Община Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР