Фестивалът, който е първият в България и един от първите

...
Фестивалът, който е първият в България и един от първите
Коментари Харесай

Летящият холандец акостира в Летния театър на Варна

Фестивалът, който е първият в България и един от първите в Европа и света, към този момент е с взор към своя древен празник.

В афиша на изключитело мощната стратегия тази година, място намира и операта „ Летящият холандец “, по план на Балканска оперна мрежа. Спектакълът е поверен на диригента от Виенската щатсопера Ерих Биндер.

„ Макар че продукцията е в партньорство с Националния спектакъл за опера и балет в Белград, съставът в тази режисура е напълно с актьори от операта във Варна - Линка Стоянова, Гео Чобанов, Мирослав Христов, Людмил Петров, Бойка Василева. Това демонстрира високата класа на нашия оперен спектакъл, в който се изявяват артисти, които с лекост се оправят с една сериозна партитура, каквато е „ Летящият холандец. В състава ни има имена, които са чест за афиша на доста европейски театри “, споделя пред „ Аз Буки “ шефът на Държавна опера Варна Даниела Димова.

Режисурата е дело на Ивана Драгутинович (по режисьорска идея на Деян Миладинович) от „ Народно позорище “ в Белград- националния спектакъл на Сърбия със 150-годишна история.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР