Фестивалът Hills of Rock в Пловдив се отлага за 2024

...
Фестивалът Hills of Rock в Пловдив се отлага за 2024
Коментари Харесай

Окончателно: няма да има Hills of Rock тази година

Фестивалът Hills of Rock в Пловдив се отсрочва за 2024 година, вместо да има компромисен вид през тази година.

Това оповестява БНР, цитирайки компанията уредник на фестивала, община Пловдив и фондация „ Пловдив 2019 “.

Според националното радио тази година общинската фондация " Пловдив 2019 " отпусна за най-големите фестивали в града по 170 000 лв..

Организаторите на рок фестивала обаче желаеха 500 000 лв..

Само преди дни бе обявено, че отпада софийската версия на мега събитието, което в последните години притегли някои от най-известните рок и метъл групи. Сега очевидно ориста му споделя и пловдивската версия на феста.

Иначе софийската версия бе прекръстена на Sofia Solid и ще бъде на 29 юни с Amon Amarth и Kreator.

Ето какво написаха уредниците на феста:

"... Оказа (се) същинско предизвикателство да се обезпечи качествена музикална стратегия в актуалната икономическа конюнктура, а ние от Fest Team не сме подготвени да жертваме качеството на нашия фестивал.

Ето за какво стигнахме до заключението, че е най-добре да съсредоточим напъните си върху обезпечаването на нужната основа за постоянна последователност на фестивала HILLS OF ROCK – PLOVDIV за следващата година. "



Според уредниците, от първото издание досега фестивалните издания в Пловдив събраха повече от 100 000 гости.

" Всички тези хора Пловдив постоянно е посрещал с гостолюбие и по този начин фестивалният уикенд се трансформира в спомен за цялостен живот - и сигурно - в гвоздея на персоналната година на всеки почитател.

Градът оживява и всяка година е на практика невероятно да се намерят места за настаняване най-малко месец преди началото на събитието. По данни от 2022, приходите от настаняване и туризъм в дните на фестивала доближават 8 милиона лв. - горди сме, че Hills of Rock е освен неповторимо прекарване, а и катализатор на стабилно развиване за туризма в Пловдив и региона. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР