Фестивалът „Черната кутия” започва тази вечер с постановката „Human Capital”

...
Фестивалът „Черната кутия” започва тази вечер с постановката „Human Capital”
Коментари Харесай

Италианец изчисли колко струва животът му в Черната кутия

Фестивалът „ Черната кутия” стартира довечера с постановката „ Human Capital” на италианската натрупа от Флоренция Kinesis CDC. Тя стартира в 19 часа в Камерна зала на Драматичен спектакъл – Пловдив.

Автор на спектакъла с авангардни танци е хореографът Анджело Егаресе. В трупата му играят четири млади девойки и един юноша.

„ Шоуто ни е правено във времето на коронавирус, по тази причина и преглежда хората в пандемията. Интересувам се от измененията в човешките усеща и връзките сред хората”, изясни Анджело Егаресе.



Така хореографът ражда концепцията за „ Човешки капитал”. Въпросът който задава италианският хореограф е какъв брой е цената на един човешки живот?

„ За всеки е друга. За мен тя е 2000 евро – това е моят човешки капитал. Падна ли под 2000 евро и фамилията ми гладува. Така стигаме до трите стълба – живот, време и познание. Ако имаме време – нямаме пари. Ако имаме познание, - нямаме време, а от време на време и пари и тн. Без знанието не можем да имаме логичен живот”, е безпаричен е Анджело Егаресе.

Другите въпроси, които задава постановката „ Human Capital” са какъв брой грубо падаш, в случай че спреш да работиш. Локдаунът в Италия е бил извънредно нечовечен, признава Егаресе. Още не е ясно по какъв начин това е повлияло на душeвността на италианците.



„ Това, което загубихме е фокуса ни в бъдещето. Това е огромен проблем! Загубихме чувството си за „ утре”. Задаваш си въпроса: Какво да върша в този момент? Но в никакъв случай към този момент „ Какво ще върша утре”, споделя хореографът Анджело Егаресе.

Трупата Kinesis CDC е частна, само че е поддържана от италианска фондация. Всяка година подписва нов контракт за поддръжка. Участва в редица международни фестивали, както и в най-важната културна демонстрация в Италия – фестивала във Флоренция.

Другите заглавия от „ Черната кутия”

1 юли /четвъртък/, 19:00 ч.

Държавен куклен спектакъл - Пловдив

БОМБЕТО

по Йордан Радичков

3 юли /събота/, 19:00 ч.

Драматичен спектакъл - Пловдив,

Камерна зала

BLUE INK

Enya Belak / Flota Institute

Словения / Англия

19 юли /понеделник/, 19:00 ч.

AVIATRICES

The Holektiv Company

Чехия

21 юли /сряда/, 19:00 ч.

Драматичен спектакъл - Пловдив,

Камерна зала

PAULA

Editta Braun Company

Австрия

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР