Фестивалът беше организиран от екипа на Британското училище в София

...
Фестивалът беше организиран от екипа на Британското училище в София
Коментари Харесай

Международният фестивал на Британското училище в София – малко околосветско пътешестие

Фестивалът беше проведен от екипа на Британското учебно заведение в София (BSS) със съдействието на родители и възпитаници, със специфичното присъединяване на членовете на дипломатически задачи в България. Неговата цел беше да сплоти възпитаници, техните фамилии, учители и другари, с цел да отпразнуваме дружно културното разнообразие на BSS общността.

 

Фестивалът беше открит с Парад на нациите – наши възпитаници и техните фамилии, облечени в обичайни за страните си костюми/носии, минаха през територията на учебното заведение със знамената на страните, които съставляват.

На сцена в двора на BSS WonderWorld публиката се наслаждения на празничната стратегия с присъединяване на наши възпитаници и специфични посетители: песни и танци от далечни и близки места, на красиви костюми и вдъхновяващи осъществявания на разнообразни езици.

 

Фестивалът беше трогателен и въздействащ, мнозина от гостите почувстваха носталгия, само че и горделивост, евентуално тъй като най-силно е чувството за принадлежност, когато си надалеч от вкъщи.

 

Много от учениците в Британското учебно заведение в София откриха най-интересния метод, с цел да опишат за своята татковина, в това число с езика на музиката. Седмокласници от Сърбия, Полша, Кюрдистан, Румъния и Южна Африка научиха сиртаки, с цел да споделят общ танц всички дружно на сцената. Четвъртокласници от 10 разнообразни националности се показаха със скороговорки на испански език, друга група възпитаници извършиха детски песни на немски език. Момиче от Виетнам, живяло единствено в Съединени американски щати и България, изпя достоверна ария на виетнамски език. На сцената на BSS Международния фестивал бяха показани още красива турска балада, осъществяване на класическия китайски инструмент Hulusi, съвременни и типичен танци – всички те в осъществяване на възпитаници на BSS.

 

Невероятни бяха и експертите на сцената на фестивала - гостуваха ни танцови групи от Русия и Индонезия. Празничната стратегия приключи с осъществявания на българския фолклорен отбор „ Неда “ и хоро, на което се хванаха доста от гостите от разнообразни краища на света.

 

Част от програмата на събитието беше демонстрацията на таекуондо клуб „ Самсон “, където упражняват и възпитаници от Британското учебно заведение в София, а гостите на фестивала имаха опция да облекат обичайни дрехи от Южна Корея, особено донесени от наши посетители.

 

В непосредствена непосредственост до сцената бяха ситуирани шатрите на участниците в Международния фестивал. Семействата на нашите възпитаници и другари от посолствата в София подготвиха вкусни обичайни ястия и питиета, които гостите пробваха с интерес и любознание. Кулинарното околосветско странствуване ни води до Англия, Китай, Русия, Виетнам, Индонезия, Южна Африка, Ирак, Индия, Сирия, Индия, Гърция, Полша, Унгария, Словакия и доста други места.

 

Други изненади бяха игри и демонстрации, с които изложителите демонстрираха особеностите на своите страни и просвета.

България беше показана от екипа на ЧСУ „ Константин Кирил Философ “ – учители и родители бяха подготвили най-обичаните български ястия, артикули с розово масло и сувенири.

 

Събитието имаше и специфична благотворителна идея. Бяха събрани 2000 лева, които ще бъдат дарени на Софийския зоопарк, с цел да подкрепят развъждането на едно животно, което Британското учебно заведение в София ще осинови за 1 година: антилопа Адакс от семейство Кухороги. Животните са три в зоологическата градина и са представители на сериозно заплашен тип.

Международният фестивал, проведен от Британското учебно заведение в София, мина с голям триумф, като сплоти разнообразни култури и насърчи духа на единение и другарство.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР