Фестивалът Absolut Creative Space ще се проведе от 3 до

...
Фестивалът Absolut Creative Space ще се проведе от 3 до
Коментари Харесай

Absolut Creative Space ще се проведе пред хотел „Родина“

Фестивалът Absolut Creative Space ще се организира от 3 до 9 юни директно в пространството пред хотел „ Родина “ в особено основана за събитието креативна зона от рециклирани транспортни контейнери. Мултифункционалното пространство на Absolut Creative Space идва за събитието от Швеция, изцяло оборудвано с 3D принтер и принадлежности за разнородни събития, лекции, работилници и празненства. Вече са ясни и множеството основни участници в програмата, които идват от разнообразни точки на света, с цел да показват своя изобретателен взор към устойчивото развиване.

През седемте фестивални дни програмата показва разнообразни гледани точки за творчеството в другите и форми, поставяйки акценти върху:

3 юни - петък - Digital Lifestyle

4 юни - събота - Futureproof Design

5 юни - неделя - Nature Saviness

6 юни - понеделник - Craft

7 юни - вторник - Nightlife

8 юни - сряда - Sustainable Fashion

9 юни - четвъртък - Technological Breakthrough

Акцент във всеки от дните ще е задграничен посетител или преподавател, с отличителни планове в сферата, като програмата ще включва и още доста изложения, демострации, акции и работилници с български планове и неправителствени организации.

Някои от акцентите в програмата са:

Шведското студио за дизайн, музика и филми може да бъде оприличено на Дисниленд за графични дизайнери. От дизайн, до видео, стоп-моушън и нова философия за работата и творчеството, SNAKS са си построили техен личен огромен свят с една цел – нов изобретателен ред. Те са основани в Стокхолм и обичат да се забавляват по най-заразителния назин: с всеки техен план или лекция, празненство машините съумяват да насочат промишлеността в нова и нетипична посока. На шведски SNASK значи по едно и също време сладко, клевета и нечистотия. Студиото е основано от Фредрик Ост и Магнус Берг през 2007 година и оттогава към него се причисляват още актьори, които намират изобретателния небосвод за прекомерно стандартен. Но провокативният им имидж и логото в розов неон не са това, което ги прави новите дизайн месии. Техният либерален модел (тъй като в SNASK няма йерархия) и сериозна работна нравственос са ги трансформирали в рок звездите на дизайн света сега.

Marko Edfelt е CEO на Satumaa Family Business, ръководител на борда на PR организацията Drama Queen и дизайн организацията Passi&Ripatti. С повече от 20 години опит, Марко играе основна роля в построяването на основни планове за Absolut Vodka, GEOX, Carlsberg, Electrolux, Kahlua, L’Oréal Nordic, Malibu. Той ще ни показа какво е мястото на новите технологии в основаването на неповторими и устойчиви хрумвания за огромни марки.

е първата професионална компания за пластмасов лов на риба в света. Социална самодейност от Холандия има една задача: да избави водните басейни по света от пластмасови боклуци. Днес, Plastic Whale има шест дизайнерски лодки, направени от пластмаса, събирана от амстердамските канали. Тяхната цел е да затворят порти, като изловят цялата пластмаса, която плава из света.

основава food design. За разлика от множеството „ фууд стилисти “, Марие обръща внимание на самия акт на хранене. Вдъхновена от произхода, приготвянето и историята на храната, тя прави неповторими вкусови преживявания оттатък самото готвене. Земеделието, биологията, човешката логика на психиката и здраве, науката и природата са непрекъсната част от всяка паница, която тя сервира на публиката си.

е повече от барман в трикратно определния за най-хубав бар в света Artesian и повече от барман на годината за 2014. Симоне е индивидът, който знае по какъв начин се прави първокачествен бар. Той ще ни показа какво е последното в света на коктейлите и какво е нужно, с цел да накараш клиентът да се почувства като звезда.

е от Норвегия и трансформира своите изобретателни коктейли в изкуство. По средата сред миксолог и готвач, рецептите на Берг имат изразен гастрономичен жанр, който я откроява от останалите. Тя вижда барманите като новите звездни готвачи и има ярка дарба да извлича оптималния капацитет от даже най-невидимите съставки във всеки коктейл.

е кметът на нощния живот, към този момент най-малко в Амстердам. Мирик Милан e определен от хората за хората с една задача: да направи нощния живот занимателен, рентабилен и резистентен. Нощния Кмет е неправителствена организация, основана, с цел да ни покаже за какво излизането нощем е значимо за развиването на творчеството в града ни. Нощният кмет е посланика на нощния живот, към който се обръщат кметства, медии, изобретателни промишлености и институции в търсене на препоръки и решения за устойчивото разгръщане на нощта. Мирик Милан счита, че „ Икономическият аспект на нощния живот води до по-високо качество на живот и повече иновативност във всеки град “. Богатият нощен живот на един град е явен знак за качеството на живот и бизнес климата в него. Креативната промишленост постоянно е била съществена част в растежа на градската стопанска система. А устойчивият и добре развъртян нощен живот е един от сигурните способи за привличане на повече национални и интернационални изобретателни бизнеси, студенти и туристи.

е един от създателите на основаната в Лондон медия It’s Nice That, която в границите на няколко години се трансформира от започваща компания във високо уважавана креативна платформа с половин милион читатели всеки месец. It’s Nice That стартира най-вълнуващите достижения от света на рекламата, графичния и интерактивен дизайн, илюстрацията, новите медии, фотографията и разнообразни форми на креативност, които изпълват всекидневието ни с забавни и смислени инициативи. Четири пъти в годината It’s Nice That издава своето книжно тяло Printed Pages и един път годишно провежда еднодневна конференция HERE. Алекс Бек управлява и INT Works - креативната организация, учредена от It’s Nice That, която сътрудничи с марки като BBC, Nike, Unilever, ASOS, Urban Outfitters, COS и Selfridges. Alex Bek има участия като гостуващ креативен шеф на Wolff Olins, отличаван е с жълтия молив на премиите за дизайн D&AD и има номинация от влиятелните Designs of the Year на Design Museum в Лондон, в които Alex също е и член на журито.

Част от българските участници в програмата са:

– С продан на хрумвания, диалози, нови хора с нови решения, betahaus Sofia се включва интензивно в съвсем цялата фестивална стратегия. От 3 до 9 юни, те ще провеждат в границите на Absolut Creative Space Hardware MeetUp Evening и ще реалокират за цяклата седмица betacafe на фестивала.

е дизайнер и учител в Нов български университет в компетентност мода. Тя е последовател на slow fashion и се бори със средставата на дизайна против консуматорството и замърсяването на природата. От 2009 година Яна поддържа личния фешън лейбъл YOD за етична и екологична, мода. Отличителният белег на марката е достоверната ръчна техника за обработка на текстила и цветовете, получени от естествени багрила. Багрене, ъпсайклинг и ресайклинг на облекла и аксесоари са трите процеса, които участниците в работилницата на Яна Дворецка могат да тестват на място и да усвоят като умеене.

е студио за нововъведения и дизайн на услуги, артикули и прекарвания. Те имат своя методология, посредством която оказват помощ на организации и хора да се трансформират дружно със средата, да бъдат по-креативни и сполучливи. Екипът на Creative Shower има вяра, че всеки човек е изобретателен. Те считат, че шерването на хрумвания и задаването на въпроси могат да трансформират хора, организации и цели общности. Те ползват в работата си правилата на дизайн мисленето, радикалната колаборация сред другите хора и постоянно слагат индивида в центъра.

e най-необичаният и безусловно неповторим велосипед, който имате шанса да изпробвате по време на фестивала. Tой разсънва естествените инстинкти за придвижване и рефлекси по напълно нов метод. Според основателите му от Колелиния, дейното спортуване навън, комбинирано с приятното предизвикателство да се усвои вярната стойка и баланс, носи същинско благополучие и развлечение.

е родом от Пловдив и приключва графичен и интриорен дизайн в Нов български университет, след което отпътува за Лондон за магистратура Продуктов дизайн в влиятелната Кралска Академия (Royal College of Art, 2011). По време на образованието си прави стаж в дизайн отдела на Alexander McQueen. В края на 2012 година основава своето студио в Лондон. Нейната работа е повлияна от националните български обичаи, изключително в стола Fuchila, където се употребяват тъкачески техники на стан. Марина работи със стъкло, керамика, осветителни тела, бижута и постоянно разходките й из антикварните магазини и битпазарите водят до преизползването на чаши и абажури в нови такива.

се занимават със сериграфия, известна също по този начин като ситопечат - една от най-разпространените и скъпи ръчни печатни техники. Sito Studio е малко ателие, което предлага образования в ситопечат върху хартия и текстил. Хората зад него са Надежда Георгиева (nadgraphics) и Милен Димитров (познат като създател на тениските Dushman).

Куратор на програмата:

Студио Комплект са Адриана Андреева и Бояна Гяурова - колектив за консултантска и кураторска активност в областта на креативните промишлености. Комплект подкрепя развиването на българската образна просвета и се стреми да ускори съдействието сред изобретателния бранш, бизнеса, културните институции и публиката. Работата на студиото е да споделя, продуцира и демонстрира актуалните трендове в дизайна, архитектурата и изкуството посредством изявления, изложения и авторско наличие, онлайн и онлайн. Експертизата му включва изработването на идея, асортимент на актьори, контрол при реализирането на план и неговото показване.

Още лектори и събития ще бъдат оповестени скоро на уеб страницата на събитието absolutcreativespace.bg дружно с информация за откриващото и закриващото празненство. Билетите за фестивала ще са на цена от 10 до 15лв. дневно или 30 лева за достъп до цялата фестивална стратегия.

За повече информация:

http://absolutcreativespace.bg/

https://www.facebook.com/AbsolutVodkaBulgaria/

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР