Фестивал на огъня и светлината ще се проведе за първи

...
Фестивал на огъня и светлината ще се проведе за първи
Коментари Харесай

Стягат фестивал на огъня в Габрово

Фестивал на огъня и светлината ще се организира за първи път в Габрово в края на седмицата. Спектаклите ще бъдат в квартал „ Шести сектор “, където на една сцена ще излязат актьори, владеещи танца с огън, локални групи и гостуващи реализатори от Пловдив и София, заяви „ Труд бг “.

Организаторите от читалище „ Будителите 2017 “ са присъединили в програмата и образование за боравене с огнени принадлежности и танц с огън. То ще се води гратис от столичната групировка „ Bright eye “ на 15 юли от 16:00 часа в двора на читалището (бившето Помощно учебно заведение до централния пазар). Желаещите да вземат участие би трябвало да изпратят своите имена и контакти на имейл [email protected] до 12 юли.

В петъчната вечер рок бандата на учениците от Националната Априловска гимназия „ Basement Tones “, ръководена от музиканта Момчил Косев, ще открие фестивала. В събота – 16 юли, по същото време пред публиката ще излязат младежите от група „ Монолог “ от Хуманитарната гимназия в Сливен.

Ден преди началото на феста – на 14 юли, габровските групи „ Black fire “, „ Light in Dark “ и „ F.I.M.S. – Fire in my soul “, ще преминат в огнено шествие по залез из улиците на „ Шести сектор “, където ще привлекат вниманието с пламтящи фигури, изрисувани с огнен пой.

Във фестивалните вечери прекарванията ще добави светлинна апаратура, основана от Марина Стоянова и екипа на Центъра за неофициално обучение и културна активност АЛОС. В младежкия конгрес ще се включат още бъдеща студентка по публицистика, както и представител на клуба по снимка към НАГ, които ще са кореспонденти на събитието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР