Фертилността е термин от медицината, означаващ естествената способност за зачеване

...
Фертилността е термин от медицината, означаващ естествената способност за зачеване
Коментари Харесай

Какво е фертилна възраст?

Фертилността е термин от медицината, означаващ естествената дарба за забременяване на поколение. 

Може дамата да има менструация, само че това не значи, че всеки месец има овулация, в случай че пък има овулация – не е несъмнено, че вътре във фоликула има яйцеклетка, в случай че има яйцеклетка – не значи, че е с положително качество. С напредването на годините качеството се утежнява, надлежно те нямат капацитет за това да се оплодят. Затова се усилва и рискът от спонтанните аборти – може да се случи оплождането, само че когато има генетичен проблем – или при оплождането, или в самата яйцеклетка – тези плодове не стигат до раждане, а се случва или импровизиран аборт или мъртво раждане. 

Информираността за фертилните качества и репродуктивното здраве е сериозен проблем, към който би трябвало да се подходи най-много посредством обучение и повишение на осведомеността. И въпреки решението по кое време да имате дете сигурно остава ваш избор, то е целесъобразно този избор да бъде осведомен и подплатен с нужните познания и самонадеяност.

Често, в забързаното всекидневие, улисани в работа, кариера, професионално развиване и образование, мъжете и дамите в дейна възраст отсрочват момента за забременяване на дете. Познаването на естествените витални цикли в организма на дамата и мъжа е добра насочна точка, на която да базирате идващите си решения и дейности. А положителните репродуктивни експерти постоянно са отсреща, с цел да ви дадат цялата нужна информация по въпроса. Полезни отговори от експерти може да намерите и в нашата графа " ”, където на медицински въпроси дават отговор експерти с дълъг на практика опит.
 2375946
Технически дамите могат да забременеят и да раждат деца от пубертета, когато стартират да получават менструален цикъл до менопаузата, когато цикълът спре. Средната репродуктивна възраст на дамата е сред 12 и 51 години.

Вашата плодовитост естествено понижава с придвижване на възрастта, което може да затрудни зачеването ви. И основаването на семейство по-късно в живота може да съставлява по-голям от затруднения при бременност.

Експертите споделят, че най-хубавото време за зачеване е сред края на 20-те и началото на 30-те години. Тази възрастова група е обвързвана с най-хубавите резултати както за вас, по този начин и за вашето бебе. 

Вашата възраст е единствено един от факторите, които би трябвало да вземат участие в решението ви да забременеете. Също по този начин би трябвало да вземете поради вашата прочувствена и финансова подготвеност да създадете семейство. Този миг е неповторим за всяка жена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР