Фернандо Каранга вкара два гола за успеха на тима си

...
Фернандо Каранга вкара два гола за успеха на тима си
Коментари Харесай

Нови два гола на Каранга записват името му в историята на ЦСКА

Фернандо Каранга вкара два гола за триумфа на отбора си с 4:0 над Ботев (Пловдив) в неделя. Така той към този момент има 31 попадения в българското състезание, осъществени с екипа на " армейците ".

По този метод бразилецът стана едвам вторият задграничен футболист на клуба, минал кота " 30 гола " в шампионата. Другият е Али Соу, който е с 32. Това значи, че Фернандо към този момент е на един гол равнене на клубния връх. И на два от подобряването му.

За да осъществя своите попадения с алената фланелка, гамбиецът се нуждаеше от 74 мача. Каранга досега е изиграл общо 44.

Трябва да се означи, че 32-годишният таран на " армейците " има още един гол за ЦСКА, само че той беше неверно записан Кристиян Малинов при успеха с 2:0 като посетител на Дунав на 5 март 2018 година

Двете попадения във вратата на Ботев в неделя трансфораха пловдивчани в обичаната " жертва " на Каранга. Той към този момент има пет гола против " жълто-черните ", защото на 30 юли 2017 година осъществя хеттрик против " канарчетата " при триумфа с 6:2 в Коматево.

ЧУЖДЕНЦИТЕ С НАЙ-МНОГО ГОЛОВЕ ЗА ЦСКА ЗА ПЪРВЕНСТВО:

32 - Али Соу (74 мача)

31 - Фернандо Каранга (44 мача)

28 - Тиаго Родригес (118 мача)

25 - Дюкенс Назон (50 мача)

24 - Мишел Платини (63 мача)

23 - Жорди Кайседо (42 мача)

22 - Флорентин Петре (58 мача)

*Статистиката е на в. " Тема Спорт ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР