Фернандо Алонсо заяви, че е сравнително доволен от представянето си

...
Фернандо Алонсо заяви, че е сравнително доволен от представянето си
Коментари Харесай

Алонсо: Утре трябва да довършим започнатото

Фернандо Алонсо съобщи, че е относително удовлетворен от представянето си в квалификацията за Гран При на Сингапур, само че акцентира, че в случай че на следващия ден резултатите не се трансфорат в точки, няма да имат никакво значение.
Испанецът ще започва осми в надпреварата на " Марина Бей ", а зад него ще е съотборникът му Стофъл Вандоорн, което значи, че Макларън имат положителни шансове за триумф. В изявление след сесията Алонсо съобщи, че тимът е очаквал да се показа добре тук:

" Знаехме, че на тази писта колата ни ще се показа уместно. Целта ни е на следващия ден да сме в зоната на точките и с двата болида. Просто ще би трябвало да довършим започнатото ".

След първата подготовка Макларън и Хонда обявиха публично, че се разделят в края на сезона. Така следващата година тимът ще е с мотори Рено и Алонсо е оптимистичен: " Останали сме с усещането, че на някои писти във връзка с шасито сме наедно с най-хубавите тимове. Догодина ще проверим това. Ще имаме същите мотори като Ред Бул и по този начин ще разберем дали в действителност шасито ни е положително или не. През последните три години сме единственият тим с Хонда и беше мъчно да се вършат съпоставения. Но инженерите вършат симулации и имаме вяра, че колата ни е хубава ".

Колкото до решението му дали ще остане в Макларън следващата година, Алонсо изясни, че ще реши в идващите няколко седмици.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР