Фернандо Алонсо ще се опита да задейства евентуално завръщане във

...
Фернандо Алонсо ще се опита да задейства евентуално завръщане във
Коментари Харесай

Алонсо ще направи опит да се върне във Ферари

Фернандо Алонсо ще се опита да задейства вероятно завръщане във Ферари за сезон 2019, откакто Серджо Маркионе към този момент не е в компанията. Това твърди някогашният играч от Ф1 и коментатор за Скай спортс Мартин Брандъл.

Двукратният международен първенец имаше своето време в Скудерия, като за пет сезона три пъти стигна до второ място в шампионата, само че не съумя да завоюва купа. Той се реалокира в Макларън през 2015 с вярата, че отборът от Уокинг ще разполага с шампионски болид. Оказа се, обаче, че британският тим изпадна в най-дълбоката си рецесия, а годините за Алонсо си минават.

В момента в два от трите най-силни тима сигурно няма място за Фернандо. Мерцедес потвърдиха запазването на своя тандем, чака се същото да стане и в Ред Бул. Остава Ферари, където въпреки всичко има възможност Райконен да бъде пенсиониран и да се освободи място. Маркионе беше отхвърлил опцията испанецът да се завърне, само че в този момент управлението се смени.

Мартин Брандъл е на мнение, че Алонсо ще се опита да потърси път за завръщане, тъй като Ферари към този момент имат шампионски болид, а самият Фернандо по този начин или другояче няма какво повече да губи.

" Много ми е мъчително да чуя за тежкото здравословно положение на Маркионе " сподели Брандъл. " Той няма да се завърне, а това сигурно ще окаже въздействие върху компанията и върху Ф1 тима ".

" Сигурен съм, че Фернандо Алонсо ще потърси контакт с новия началник Луис Камилери, в обезверен опит да се добере до кола, с която може да се бори за купата. Ако съдим по представянето му на пистата и по радио връзката на " Хокенхайм ", той е на ръба ".

RT @DimmaArton: Martin Brundle: I'm pretty sure that Fernando Alonso will be having a word with the new boss Louis Camilleri in one last desperate attempt to regain a winning car. #F1 #F1news https://t.co/Q2EwKCQXfu
— Jwsoat Bot (@JwsoatBot) 24 юли 2018 година Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР