Фермите с виртуални животни, стопанства, които не могат да докажат

...
Фермите с виртуални животни, стопанства, които не могат да докажат
Коментари Харесай

Обезщетения за 50 000 земеделци заради COVID ограниченията

Фермите с виртуални животни, стопанства, които не могат да потвърдят реализация на продукцията си, както и притежателите на нерегистрирани животновъдни обекти, няма да получат копменсации поради Коронавирус рецесията. Земеделското министерство е заложило такива ограничавания, с цел да може помощта от 72 млн. лева да доближи до действителни фермери.

Очаква се бюджетът за обезщетение на загубите, породени от Коронавирус рестриктивните мерки, да стигне до 50 000 земеделци, близо 20 000 от които са животновъди, показва БНР.

От браншовата организация на овцевъдите и козевъдите сигнализираха, че има към 1000 фермери с близо 80 000 животни, които ще останат без никакво подкрепяне в рецесията.
свързани новини2215на 21.10.2021
По този мотив от агроведомството вършат уточнението, че са заложени ограничаващи критерии, с цел да не бъдат източени парите по мярката. Специфичните условия се отнасят до съществуването на годно подадено заявление по схемите за обвързано подкрепяне или по преходната национална помощ, обвързана с производството за 2021 година и получено подкрепяне по същите схеми за 2020 година

Министерството на земеделието твърди, че ще търсят метод, стопаните, които не попадат в обсега на мярката за тази година, при започване на идната, да бъдат подкрепени по de minimis.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР