Фермерските протести в Германия достигат кулминацията си. Протестиращите фермери продължават

...
Фермерските протести в Германия достигат кулминацията си. Протестиращите фермери продължават
Коментари Харесай

Най-мащабният фермерски протест в Германия е планиран за утре

Фермерските митинги в Германия доближават кулминационната точка си. Протестиращите фермери не престават да изхвърлят купища тор пред районните офиси на водещите парламентарни партии в град Зул, федерална провинция Тюрингия, написа вестник Цайт.

Инцидентът е станал в първия ден от всеобщите митинги на фермери в Германия, които не престават от понеделник. Преди началото на работната седмица представители на партийни организации видяха купища тор пред офисите на трите политически сили, които образуват ръководещата коалиция на федерално равнище.

Според органите на реда купчините тор са достигали „ един до два метра височина “.

Междувременно в Берлин първите стачкуващи, пристигнали в центъра на столицата на трактори, започнаха да се събират в региона на Бранденбургската врата за най-мащабния протест, който е плануван за идния понеделник. Десетки селскостопански машини блокираха прекосяването по централните улици на града. Протестът в понеделник се чака да бъде кулминационната точка на националните демонстрации на фермери против проектите на държавното управление да отстрани данъчните облекчения за дизела и да възвърне налога върху транспортните средства.



Преди ден министър председателят на Бавария Маркус Зьодер поддържа стачкуващите на среща с фермери в Нюрнберг.

„ Тези ограничения, взети в Берлин, би трябвало да бъдат анулирани. Тези оферти са несправедливи, неправилни и едностранчиво санкционират фермерите “, сподели министър председателят, като изиска „ опрощение “ от държавното управление в Берлин на земеделските служащи.

На собствен ред президентът на Асоциацията на фермерите в Бавария Гюнтер Фелснер сподели, че районните организации, представляващи ползите на стачкуващите, желаят да влязат в разговор с представители на федералното държавно управление през идната седмица. Както означи ръководителят на асоциацията, в случай че управляващите не се съгласят на отстъпки, националните митинги ще продължат.

Превод: ПИ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР