Фермерите в Полша организираха протести с цел да изразят недоволството

...
Фермерите в Полша организираха протести с цел да изразят недоволството
Коментари Харесай

Земеделци в Полша протестираха срещу Зелената сделка

Фермерите в Полша проведоха митинги за да изразят недоволството си от ниските цени на зърното. Прекъсването на украинския експорт през Черно море докара до голям поток от стока през границата на Полша с Украйна, което намали цените на питателните артикули, а инфлацията докара до увеличение на индустриалните разноски и лихвите по заемите.

В предишното фермерите можеха да извозват зърното до брега на Балтийско море, с цел да го продават на купувачи, които го изнасят в чужбина с кораби. Но съгласно тях след срутва на цените приходите не покриват транспортните разноски. Към гнева на земеделските стопани от цяла Европа се прибавят и проектите на Европейски Съюз за битка с изменението на климата с политики, наречени " Зелена договорка ", които съгласно тях ще основат повече административна работа и ще влошат финансовите тежести.
Корекциите в политиката „ Зелена договорка “, посочени от Европейската комисия, са чиста козметика и ще оставят всички недоволни. Ние желаеме по-конкретни промени. А въпреки това, се усещаме обезпокоени от мненията на министър-председателя, който по време на конференция допусна, че нашите митинги може да са следени или въодушевени от някой различен. Това просто не е правилно.
Тадеуш Калета, аграрни производител, уредник на митинга край Киелце

Призивите на земеделските производители стават все по-остри, макар че Европейската комисия отстъпи пред техния напън, като анулира някои екологични условия. Това стана макар предизвестията на учените, че земеделското произвеждане би трябвало да стане по-устойчиво от екологична позиция в интервала на климатични промени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР