Фермерите в Гърция са категорични, че няма да отстъпят от

...
Фермерите в Гърция са категорични, че няма да отстъпят от
Коментари Харесай

`Гръцките фермери категорични: Продължават с протестните акции

Фермерите в Гърция са безапелационни, че няма да правят отстъпка от настояванията си и не престават с протестните си акции. Земеделците не са удовлетворени от препоръчаните от държавното управление ограничения за техния бранш.

След заседания на локалните фермерски организации протестиращите земеделци и животновъди обявиха,че не одобряват препоръчаните ограничения от премира.Според тях проблемите им не се вземат решение с еднократни помощи и дребни данъчни облекчения. 

„ Не сме просяци, с цел да ни подмятна премиера трохи “, споделиха недоволните, които са с трактори в центъра на Солун. 

Обещаха, че няма да блокират пътища в града, където се организира интернационална земеделска галерия и приканват изложителите да ги поддържат.

Земеделците и риболовците от Халкидики,които стачкуват дружно, затвориха през вчерашния ден централния път при Неа Муданя за повече от час, след което отдръпнаха машините до пътя.

При Лариса възмутените гръцки фермери се пробваха да блокират автомагистралата, само че бяха спрени от полицията. Тракторите обаче остават.

От Тесалия споделиха, че едвам в този момент стартират същинските митинги. Призоваха държавното управление да одобри всичките им претенции,за да не последват пътя на гневните фермери в Брюксел.

Днес в Солун се провежда народен фермерски митинг, в които ще се включат земеделци от цялата страна. Очакват се и водачите на опозиционните партии, които поддържат и оправдават митингите.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР