Фермерите подписаха меморандум с правителството, в който са записани исканията

...
Фермерите подписаха меморандум с правителството, в който са записани исканията
Коментари Харесай

Денков се извини за терористите“

Фермерите подписаха меморандум с държавното управление, в който са записани настояванията им, откакто падна възбраната за украински импорт. Той влиза в действие още от през днешния ден.

" Използвам случая в този миг, когато завърши митинга, когато е подписан меморандума,

да се извиня на всички хора, които работят в земеделския бранш, в аграрния бранш, животновъдите, по тази причина, че ги наскърбих, употребявайки думата „ терористи.

Думата беше ориентирана към хората, които отхвърлиха да дойдат  на отправената от мен покана, на която щяхме да обсъждаме тези точки в същия дух, в който го свършихме през днешния ден ", сподели Денков.

„ Имаме подписано съглашение. Както се шегувахме - след един провал финиширахме сполучливо. След градивни договаряния, които организирахме няма победени, няма отстъпили. Всички спечелихме.

В момента потушихме напрежението, което вълнува хората, само че има доста проблеми, които ще продължим дружно ”,

съобщи Денков.

„ Искам да благодаря на участниците в договарянията за градивния разговор и всичко, което предложиха земеделците. Искрено се надявам, че ще продължим да работим дружно с цел да създадем среда, която ще докара до по-добри благоприятни условия ”, уточни Кирил Вътев, министър на земеделието.

„ Искам да благодаря от името на Инициативния комитет.

Двата дни бяха извънредно натоварващи и интензивни, в последна сметка значимо е да се стигне да консенсус ”,

сподели Илия Проданов.

На брифингът беше пояснено, че има нова точка в съглашението – Министерство на земеделието ще стартира да изготвя комплекс от ограничения, политики, които да бъдат в дълготраен аспект.

„ Днес се подписа доста значим фундаментален документ сред земеделската общественост на България и държавното управление, за което благодарим ”, обявиха от Инициативния комитет.

Около обяд тежката техника стартира да се изтегля от периферията на София.

„ Повече работа тук през днешния ден нямаме. Всички сътрудници с трактори могат да се приберат по къщите си и на следващия ден да се върнат на полето “, сподели ръководителят на Асоциацията на зърнопроизводителите Илия Проданов преди да тръгне към Министерски съвет. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР