Фермерите от Благоевградска област излязоха на протест при пътния възел

...
Фермерите от Благоевградска област излязоха на протест при пътния възел
Коментари Харесай

Фермери излязоха на протест, полицаите бяха повече от тях

Фермерите от Благоевградска област излязоха на митинг при пътния възел Симитли с искане за опазване на досегашните заплащания за животни и мляко. Ако Стратегическият проект за земеделие не бъде изтеглен от Брюксел и не бъде поправен, ще последват блокади на съществени пътища в страната, заканиха се животновъдите.

Около 12 часа бе изработен несполучлив опит за обсада на пътното платно - един от протестиращите падна и си навехна крайници, а по-късно бе спретнат в полицейски автомобил.

Едва 30 животновъди от региона пристигнаха на пътен възел Симитли, на който се събира трафикът към Кулата и София и към Банско и Гоце Делчев,съобщава БНР.

Заради информацията, че се готви обсада на пътната артерия, полицейското наличие на място бе засилено – в пъти повече от фермерите.

С отчаяние ръководителят на Съюза на животновъдите Иван Чолаков призна, че е очаквал най-малко 500 души на митинга, както и поддръжка от други сектори, също недоволни от Стратегическия проект за земеделие.

Въпреки това пристигналите на митинга се заканиха да провеждат блокади в цялата страна.

" Има повече пари за консултантски услуги, в сравнение с за отглеждане на животни и земеделие…Протестираме тук, в случай че не сътрудниците в Северозапада и нагоре ще се включат и те в митингите. Ще затваряме всички пътища всяка седмица ".

Над 50 чиновници на органите на реда образуваха кордон и не разрешиха на фермерите да излязат на пътното платно.

Движението обаче е затруднено поради главния ремонт на пътя Симитли – Разлог. Очаква се той да завърши до дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР