Фермери подготвят протест срещу новоприетите промени в Закона за земеделските

...
Фермери подготвят протест срещу новоприетите промени в Закона за земеделските
Коментари Харесай

Фермери се готвят за протест заради договорите за аренда

Фермери приготвят митинг против новоприетите промени в Закона за земеделските земи. Въпреки че измененията целят секване на измамите с договорите за земя, земеделците считат, че те са недомислени, оповестява БНР.

Основното неодобрение на земеделските производители е в условието всички контракти за наем на земя да бъдат преподписани до 22 юни. По думите на юрист Детелина Симеонова има земеделци, които имат над 1000 контракта:

" Това е физически невероятно да се случи - всичките тези хора да се явят пред нотариус. Тук са нарушени съществени правила на правото. "

Според нея измененията са недомислени и се употребяват само от нотариалното лоби. " Предвиждат и завишаване на таксата, защото ще се заверява освен автограф на страните, само че и наличие на документа, което усилва таксата по самия контракт ", добавя тя.

Наскоро земеделският министър Румен Порожанов разгласи пред БНР, че Министерството на земеделието приготвя смяна в Закона за собствеността и използването на земеделските земи, с цел да не се постанова тази спомагателна регистрация, против която е ориентиран митингът в този момент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР