Фермери отново ще блокират района около европейските институции в Брюксел.

...
Фермери отново ще блокират района около европейските институции в Брюксел.
Коментари Харесай

Полиция брани евродепутатите в Брюксел, фермерите пак настъпват

Фермери още веднъж ще блокират региона към европейските институции в Брюксел. Земеделските синдикати считат, че Европейската комисия не е взела нужните решения в тяхна изгода, макар митингите им при започване на месеца. Фермерите упорстват за възбрана или мощно ограничение на земеделския импорт от Украйна, както и Европейски Съюз да излезе от споразуменията за свободна търговия.

Протестът на фермерите съответствува със съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство. България ще бъде показана от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев. В рамките на съвещанието се чака Белгийското председателство и Европейската комисия да показват на Съвета по отношение на нуждата от бързи и структурни отговори на актуалната спешна обстановка в селскостопанския бранш.

Министрите ще проведат полемика за краткосрочните и дълготрайните дейности, които би трябвало да бъдат подхванати за понижаване административната тежест за фермерите.

Районът към европейските институции ще бъде блокиран от рано сутринта с трактори, които идват от разнообразни райони на страната. Очакват се съществени нарушавания в трафика на градския превоз.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР