Фермери от няколко европейски страни излязоха на нов протест срещу

...
Фермери от няколко европейски страни излязоха на нов протест срещу
Коментари Харесай

Срещу зелената сделка: Хиляди фермери в Източна Европа отново излязоха на протест

Фермери от няколко европейски страни излязоха на нов митинг против Зелената договорка. Хора от бранша в Чехия се насочиха към границите с Полша и Словакия и ги блокираха дружно с сътрудниците си от двете прилежащи страни. В демонстрациите се включиха и от Германия и Унгария.
Ако Европа желае да помогне на някого, би трябвало да бъде мощна. Трябва да може да се изхранва и би трябвало да се откаже от Зелената договорка, тъй като тя е пътят към пъкъла.
Ян Долежал, ръководител на Аграрната камара на Чехия

Основната цел на Зелената договорка е Европа да реализира климатична индиферентност доникъде на века. За задачата обаче са нужни ограничения, някои от които лимитират използването на пестициди. Фермерите споделят, че европейските политики за запазване на околната среда оскъпяват продукцията им. Освен това допълват, че зърното от Латинска Америка и Украйна подбива локалните пазари.

От Словакия подчертаха, че не са удовлетворени от " неверните решения " на Европейската комисия.
Подкрепяме внасянето на артикули с качество, което е сравнимо с създаденото от нашите чешки, словашки, полски и маджарски фермери. Това, което видях на рафтовете в супермаркетите, е пословична нелепост.
Андрей Гайдош, зам.-председател на Словашката камара на земеделието и храните

Този месец от Европейската комисия предложиха още отстъпки за фермерите, в това число отдръпването на законодателен план, съгласно който използването на пестициди в блока би трябвало да намалее на половина.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР