Фермери от Нидерландия изхвърлиха тор и подпалиха сено по главните

...
Фермери от Нидерландия изхвърлиха тор и подпалиха сено по главните
Коментари Харесай

Протестът на фермерите от Нидерландия предизвика реакцията на световни политици

Фермери от Нидерландия изхвърлиха тор и подпалиха сено по основните автомагистрали в сряда, предизвиквайки тапи в централните и източните елементи на страната в символ на митинг против проектите на държавното управление да понижи потреблението на торове и броя на добитъка.

Това бе следващата агресия на нестихващия към този момент повече от месец аграрни яд. Протестите получиха политическа поддръжка в чужбина от хора като Доналд Тръмп и Марин льо Пен, откогато Хага показа проекти за понижаване на половина на излъчванията, създавани значително от добитъка до 2030 година, написа „ Политико ".

Протестите започнаха през 2019 година, откакто съдът постанови, че тактиката на нидерландското държавно управление за понижаване на непотребния азот нарушава законите на Европейски Съюз и методът, по който чиновниците пресмятат азотните излъчвания, е подозрителен, което накара Хага да търси способи за ограничение на сходни замърсители.
През юни тази година държавното управление показа проекти за понижаване на излъчванията на азот и амоняк с 50 % до 2030 година, с цел да резервира предпазените от Европейски Съюз зони от Натура 2000 и да ги върне на „ здравословно равнище ". Тъй като някои региони са по-чувствителни към азотни излъчвания от други заради неща като положението на водата и почвата, тази цифра може да доближи 70 % в избрани райони.

Плановете ще обиден най-много селскостопанския бранш, който е главният емитер на амоняк и азот, и по-специално животновъдите. Въпреки дребния си размер Нидерландия има най -високата плътност на добитък в Европа. Амонякът се отделя в урината и изпражненията на животните, до момента в който азотът се изпарява и от оборския тор, който фермерите споделят, че избират да употребяват като тор, тъй като обезпечава по-добър напредък на растенията и по-високи добиви. Но несъразмерните излъчвания на азот могат да увредят растенията, които се оправят добре в небогати на хранителни субстанции почви, и затова заплашват естествените резервати и уязвимите зони.

Правителството е наясно, че това няма да е елементарно, като сподели в изказване, че вижда три благоприятни условия за фермерите: „ Да станат по-устойчиви, да се реалокират или да прекратят бизнеса си ".

„ Честната история също по този начин е, че не всички фермери могат да продължат с бизнеса си, нито вечно по метода, по който се занимават със земеделие в този момент ", се прибавя в изказването.

Фермерите настояват, че заплащат по-висока цена за задачите за понижаване на излъчванията, в сравнение с други браншове, като превоза и строителството.

Те също по този начин споделят, че графикът и задачите ще бъдат невъзможни за осъществяване, като опасенията за многочислени затваряния на ферми са подкрепени от изтекли оценки от финансовото министерство, оповестени от локални медии, съгласно които почти 11 200 животновъдни ферми ще би трябвало да затворят и 17 600 фермери ще би трябвало да да понижат популациите си добитък, с цел да реализиран задачите.

От Farmers Defense Force, една от водещите организации на фермерите, сподели, че протестиращите са раздразнени от държавното управление, че то е „ надменно " и не желае да отговори на главните проблеми на фермерите.

Друго недоволство е, че държавното управление не е направило оценки на въздействието на своите проекти.

Те ще се отразят освен на земеделския и селскостопанския бранш, само че и на цялата селскостопанска екосистема, която го заобикаля, и като цяло цялата провинция. "

Бившият президент на Съединени американски щати Тръмп притегли по-голямо внимание на десните към фермерите в интернационален проект, когато през уикенда сподели, че ограниченията ще значат, че на фермерите към този момент няма да бъде разрешено да работят земята си.

„ Земеделските производители в Нидерландия самоуверено се опълчват на климатичната робия на нидерландското държавно управление. Можете ли да повярвате в това, че то желае фрапантно да понижи земеделско произвеждане макар възходящия дефицит на храна ", сподели Тръмп в тирада пред група студенти във Флорида.
„ Ние сме до мирните нидерландски фермери, които самоуверено се борят за свободата си ", сподели още Тръмп.

Теоретиците на конспирацията също нарисуваха митингите като придвижване против властта и миграцията, потвърждавайки, че държавното управление е наложило антидемократични ограничавания върху самостоятелните свободи.
Законодателството към момента би трябвало да бъде признато в Народното събрание, само че защото настоящето съдружно държавно управление има болшинство, то евентуално ще премине. След като това бъде утвърдено, провинциалните управляващи в цялата страна ще би трябвало да приложат проектите.

Партиите от ръководещата коалиция първо желаят да чуят новоназначения медиатор, Йохан Ремкес, който е претрупан със задачата да откри общ език сред фермерите и политиците. Във вторник Ремкес предложения естествени организации и фермери на диалози в опит да „ излязат дружно от безизходицата ". Разговорите ще се проведат през август и има вяра, че медиаторът ще може да излезе с оферти за прогрес до края на август.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР