Фермери окупираха тази сутрин с тракторите си центъра на Берлин,

...
Фермери окупираха тази сутрин с тракторите си центъра на Берлин,
Коментари Харесай

Над 10 000 души и 3000 трактора на антиправителствен протест в Берлин

Фермери окупираха тази заран с тракторите си центъра на Берлин, който беше затворен, предаде Reuters, цитира Българска телеграфна агенция.

Те пристигнаха от цяла Германия, с цел да се причислят към голям митинг с искане за преразглеждане на проектите за повишение на налозите.

Около 3000 трактора, 2000 камиона и към 10 000 души се събраха на алеята, водеща към Бранденбургската врата в Берлин, в всеобщ митинг, който приключи седмица на антиправителствени митинги.

Според немските медии хората към момента идват, тъй че се чака броят на фермерите да се усили.

Трактори и камиони бяха паркирани по алеята, а хиляди фермери развяваха немски флагове в студа.

Протестите усилиха натиска върху обединението на канцлера Олаф Шолц, до момента в който се пробва да оправи бюджетната рецесия и да овладее десните сили.

В неделя (14 януари) вечерта полицията предизвести, чеулиците към този момент са цялостни и прикани протестиращите да се съберат на различни места, в това число Олимпийския стадион в западния квартал Шарлотенбург.

Изправено пред яростна съпротива, държавното управление към този момент се съгласи да не отстранява данъчните облекчения за нови селскостопански транспортни средства и се съгласи да удължи края на дотациите за селскостопански дизел с няколко години.

Но фермерите, с гласната поддръжка на опозиционните консерватори и крайната десница, декларират, че това не е задоволително.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР