Фермери и градинари заровиха 2000 чифта бяло бельо в Швейцария

...
Фермери и градинари заровиха 2000 чифта бяло бельо в Швейцария
Коментари Харесай

Швейцария изследва качеството на почвата със заравяне на 2000 чифта бельо

Фермери и градинари заровиха 2000 чифта бяло долни дрехи в Швейцария за изследване качеството на почвата , осведоми ДПА.

Държавният проучвателен институт Agroscope изпрати по два чифта памучно долни дрехи на всеки участник в доброволното изследване да ги зарови в почвата. По-късно бельото ще бъде проучено какъв брой е наранена материята от дребните организми.

" Това е знак за качеството на почвата ", сподели водачът на плана Марсел ван дер Хейден.

Екологът означи пред немската медия, че към този момент са правени сходни опити с долни дрехи в Канада , само че не и в подобен мащаб. Вече е известно, че заравянето на пакетчета чай може да бъде употребявано за инспекция положението на почвата.

Проектът с бельото е наименуван Evidence Underpants ( " Бельо с доказателства " ).

Единият чифт долни дрехи ще бъде изваден след един месец, а другият - след два месеца . След това бельото ще бъде подложено на цифров разбор - колкото повече дупки има, толкоз по-здравословна е почвата.

При пилотния план участниците заровиха персонално долни дрехи, само че материята не може да се съпостави . Заради това учените в този момент разчитат на стандартизирано долни дрехи, което е по-научно.

Марсел ван дер Хейден разяснява, че изследването също има за цел да подчертава върху опасността от ерозия на почвата , прекомерно потребление на торове и други

Според Agroscope всяка година повърхност, която е два пъти и половина по-голяма от територията на Швейцария, е унищожавана по света по подобен метод, че не може да се употребява за земеделие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР