Фермерът Мулайам Сингх от област Пана в индийския щат Мадхя

...
Фермерът Мулайам Сингх от област Пана в индийския щат Мадхя
Коментари Харесай

Фермер изкопа от полето си 13-каратов диамант /снимка/

Фермерът Мулайам Сингх от област Пана в индийския щат Мадхя Прадеш не можел да повярва на шанса си, когато в понеделник при разкопаване на полето изкопал 13-каратов елмаз на стойност над 5 млн. индийски рупии (66 375 долара).
Партньорите на Сингх са изкопали и шест други дребни необработени диаманта, като са подали скъпоценните камъни в държавен отдел за рандеман на диаманти.
Правителството на щата ще продаде диамантите на търг и след приспадане на възнаграждението и налозите парите ще бъдат разпределени сред фермерите.Районът Пана в индийския щат Мадхя Прадеш е прочут със своите диамантени мини и ресурси. Богатият източник се дължи на вулканичните изригвания, случили се преди епохи в този район.
Инспекторът по диамантите Анупам Сингх от отдела за рандеман на диаманти в окръг Пана заяви пред "Индия през днешния ден ", че пазарната цена на необработените диаманти се прави оценка на към 5 милиона INR (66 375 щатски долара), само че действителната цена ще бъде избрана на търга в сходство с държавните насоки.
Развълнуван и благополучен от неочакваното си замогване, Сингх възнамерява да похарчи парите за образованието на децата.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР