Фермер получи условна присъда за това, че укрил 6 овце

...
Фермер получи условна присъда за това, че укрил 6 овце
Коментари Харесай

Фермер бе осъден за това, че укрил 6 овце от еврофондовете

 Фермер получи условна присъда за това, че укрил 6 овце от еврофонд, от който получил финансиране за малко стопанство. Решението е на Окръжния съд в Шумен и предстои на обжалване пред по-горна инстанция. 

Дончо Д. имал и обработвал земеделска земя. Доходите от земеделската му активност обаче не били задоволителни да устоя фамилията си. Научил, че може да кандидатства за средства от еврофондовете, които да подкрепят активността на дребното му стопанство.

В документите за кандидатстването той " пропуснал “ да уточни, че отглежда и шест овце. При посочването на този факт икономическият размер на стопанството му би надхвърлил сумата от 7999 евро, което е горната граница на стопанствата, които можело да бъдат подкрепени по европейската стратегия.

С това нарушил задължението си да показа правилни сведения в заявката, по отношение на действителното съществуване на животни, явяващо се условие за претендента. 

Така посредством предоставените погрешни сведения съумял да получи левовата равноценност на 10 000 евро, от които над 16 000 лв. са от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони и близо 3000 лв. от националния бюджет на България.

Затова фермерът е осъден с 6 месеца отнемане от независимост, с отсрочено изпълнение за период от 3 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР