Фериботът Славянин се е сблъскал с друг плавателен съд източно

...
Фериботът Славянин се е сблъскал с друг плавателен съд източно
Коментари Харесай

Инцидент край Шабла: Ферибот под руски флаг и друг кораб се сблъскаха

Фериботът " Славянин " се е сблъскал с различен кораб източно от нос Шабла и сега плава към Варна. При случая няма потърпевши хора, няма и разлив на гориво, заяви.

" Славянин " плава под флага на Руската федерация. Той транспортира газ в жп цистерни от Русия за България, като след престоя си във Варна е потеглил за Кавказ.

Българският водач е слязъл от " Славянин " в 17:50 през вчерашния ден . Инцидентът е станал сред 2 и 3 часа след среднощ.

Корабът, който го е блъснал - " Ню райф ", плава под флага на Палау. Той е избягал от мястото на случая и сега плава към Босфора, където към този момент го чакат турските управляващи.

След конфликта " Славянин " е получил пробойна, наводнени са три баластни танка, само че машинното не е потърпевшо. Макар и с лек крен той се връща във Варна на личен ход.

Два плавателни съда са се сблъскали в Черно море източно от нос Шабла, удостовери Христо Христов, ръководител на Националния ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз. Инцидентът е станал малко след 02:00 часа тази нощ. При конфликта няма потърпевши хора или разлив на гориво. Нанесени са само материални вреди върху корабите. 

Плаващият под флага на Руската федерация ферибот „ Славянин “ се е сблъскал с различен кораб на 46,6 nm източно от с. Тюленово, община Шабла, потвърдиха за случая и от Maritime.bg.

Докладвано е, че случаят става с плаващия под флага на Палау транспортен съд за генерални товари NEW RAOUF (IMO: 8342375). Вторият съд е плавал от украинското пристанище Измаил с направление Босфор.

NEW RAOUF сега се намира източно от Арапя и продължава прехода си.

Не може да се удостовери публично, че това е плавателният съд, взел участие в конфликта.

Във видеото: През юли двама моряци починаха на транспортен съд край Варна
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР