Ферари за 300 000 евро, обеди и вечери в най-скъпите

...
Ферари за 300 000 евро, обеди и вечери в най-скъпите
Коментари Харесай

Малдивите, ферари, бижута: 5-звездният живот на Тоца Крокодила – с пари от далавери с лекарства

„ Ферари ” за 300 000 евро, обеди и вечери в най-скъпите заведения за хранене на Дубай, почивки на Малдивите и други фешън плажни дестинации, „ меден месец, който в никакъв случай не свършва ” в хитовия черногорски курорт Будва, а преди този момент – воаяж из гръцките острови. Тоалети, бижутата и аксесоарите за десетки хиляди евро на най-реномирани международни марки. Семейният дом – голям дворец, покрит с дизайнерски мебели, установи „ Уикенд “.
Не, не описваме живота на Атина Онасис или някоя сходна личност от джет сета. С такива „ екстри ” се „ кекерчи ” из обществените мрежи Антония Петрова, известна още като Тоца и мис Крокодил. Като всяко средностатистическо новобогаташ тя не пропуща да разгласява снимки на тави с печени агнета, димящи скари, „ сельодка под шубой ”, а също и „ снимчици ” на изгрев слънце от „ Шанз-Елизе ” и свети Валентин в „ Мулен Руж ”.
Откъде обаче идват парите за сходен висок стандарт, на който могат да завидят и международни олигарси? Отговорът дава самата тя в многочислените си изявления – от фармацевтичния бизнес на втория й брачен партньор доктор Ивайло Батинков, шеф на проспериращата през последните години компания „ Топ Хоспитал Сървис ” АД.
Да се чуди човек по кое време намира време да работи това семейство, откакто е или на светско събитие в нощна София, или на почивка в Сен Тропе, или на теоретичен конгрес, най-малко по този начин твърди Петрова-Батинкова, някъде по света! 
За първокласния им живот обаче има и друго пояснение, освен това ужасяващо – далавери със скъпи препарати за онкоболни хора. Това настояват осведомени в елементи със схемата. Те провеждат тези дни митинг пред здравното министерство, персонално ориентиран против компанията на семейство Батинкови.
„ Антония Петрова-Батинкова, нямате ли позор с мъжа ти да търгувате с живота на заболели хора? Как се радвате на живота и живеете в разкош с  тези черни пари и си лягате да спите със спокойна съвест, като знаете какъв брой живота сте ограбили? Това е най-долният и противен метод да се изкарват пари, „ Топ Хоспитал Сървис ” АД! Дано прокуратурата се самосезира. А Господ гледа делата ви! ”
Това са написали в обществените мрежи уредниците на  протеста, ориентиран против печалбарството, което обрича на гибел заболели хора. Както изясняват осведомени, на онкоболните не се влива безценен препарат, а вместо това лекарството се трансферира от болница в болница, като най-после постоянно се изнася в чужбина, тъй като оттова идва най-голямата облага.
Веднага да уточним, че въпросният препарат се заплаща от Здравната каса, т.е. от здравните осигуровки и налозите на всички нас. Разследване на журналистката Валя Ахчиева, излъчено малко преди изборите, потегля по следите на лекарството „ Кейтруда ”.
То се внася от компания на някогашния народен представител и бележит ценител на фармацевтичните схеми – Веселин Марешки, по-късно минава през склад на компанията на Ивайло Батинков, а след това и през няколко лечебни заведения, посочи „ Уикенд “
Постепенно се разплита отвратителна скица, която не може да мине без присъединяване на дистрибутори и здравни шефове. С техните подписи скъпият препарат се мести по документи, освен това без даже да е прикрит серийният му номер – еднакъв в документите на няколко столични лечебни заведения, вместо лекарството да се влее на пациента още в самото начало на тази предълга верига.
Излишно е да прецизираме, че болните усещат на личен тил последствията от това „ лекуване ”, при което единствено по документи са получили скъпия препарат. Аферата елементарно може да се разнищи, споделят източниците ни, при проверка на документите, тъй като серийният номер издава „ опорните ” точки на далаверата.
В следствието на Валя Ахчиева е конкретизирано, че когато в болничното заведение остане остатък от даден медикамент, като комерсиално сдружение, шефовете й имат право да го продадат на друго здравно заведение. Престъпление е обаче, когато лекари крадат от медикамент, предопределен за тежко заболели хора, единствено и единствено с цел да го препродадат на облага.
Сестри и лекари са тези, които би трябвало да смесят нужните препарати, с цел да се създадат с тях вливките на онкоболния пациент. Разбира се, самите заболели не могат да имат никаква визия какво получават. Някои от тях обаче усещат следствията от спестения препарат съвсем незабавно, изключително в случай че преди този момент са получавали цялата доза от лекарството.
Самите лекарства би трябвало да се впишат в така наречен система за верификация, която е направена, сякаш с цел да се предотвратя кражбите на скъпите медикаменти. Оказва се обаче, че тази система е много лесна за манипулиране. Затова и на процедура медикаментите могат да се търгуват, а пациентите – безусловно да бъдат наказани на гибел, тъй като не им се дава нужната доза от предписаното за вливане лекарство.
Икономисаните по втория метод лекарства по-късно се пласират в Нидерландия и в Германия, като тази контрабанда  грижливо се „ опакова ” в умело формирани фактури и съответните други документи.
При това, по думите на осведомени, се употребяват като медиатори в покупко-продажбите компании от Италия и Чехия, които без каквито и да било угризения пласират доставения от български лечебни заведения безценен препарат. Да не забравяме, че фармацевтичната мафия е не по-малко рискова, мощна и авторитетна от оръжейната и от трафикантите на опиати. Обикновено те даже употребяват едни и същи канали и се управляват от едни и същи „ престижи ”, да не приказваме за „ моралните ” им правила. 
Дистрибуторската компания „ Топ Хоспитал Сървис ” на Ивайло Батинков, която другояче сполучливо финансира първокласния живот на Петрова-Батинкова и е обвинена в скица със скъпи лекарства, влиза доста нападателно в болничния пазар през последните няколко години. Според източниците ни, притежателят Ивайло Батинков се хвалел, че е „ човек на вицепрезидентката Илияна Йотова ”.
Не твърдим, че тази хвалба е голата истина, даже в противен случай – мнозина са уверени, че господина просто спекулира с името й. Но в сектора означават бурният напредък на компанията. Батинков доставя допустимо най-скъпите медикаменти, а също и ортопедични импланти на лечебните заведения. Той подрежда с инсталация и реанимациите на клиниките. Въобще движи допустимо най-печеливши бизнеси, от които обаче зависи живота на хиляди тежко заболели хора.
По времето на епидемията от Ковид-19 се оказа, че тъкмо Батинков и Веселин Марешки са определени, освен това без конкурс, да доставят  медикаментите за лекуване на рисковата болест. Друг е въпросът в последна сметка до какъв брой заболели доближиха тези препарати, за които необятните национални маси научаваха, че съществуват само и единствено от медиите.
Разбира се, двамата „ фармацевти ” получават за въпросните медикаменти против Ковид милиони от страната. Обяснението за спестените социална поръчки е тривиално – тъй като единствено двамата – Марешки и Батинков, били публични представители за България навръх тези фармацевтични компании, които произвеждали въпросните доста специфични медикаменти.
Затова „ Фармнет ” на Марешки се снабдява с контракт за над 28,6 млн. лева, а „ Топ Хоспитал Сървис “ на Батинков първо взема над 7 млн. лева и единствено след няколко месеца още 36 млн. лева за някакъв маджарски цяр. Съпругът на някогашната миска от миньорския град, както твърдят от здравното министерство, е единственият представител у нас на унгарския производител.
Ивайло Батинков е притежател и шеф на „ Топ Хоспитал Сървис ”, само че и брачната половинка му Антония Петрова-Батинкова към този момент се е намърдала в управлението на компанията. От 2020 година тя се подвизава в директорския ръб, откри информация на „ Уикенд ”.
Разбира се, Батинков участва и в други управи – на частна клиника и на бизнес с хранителни добавки. През 2008-2011 година той е част от управлението на болница „ Токуда ”, а от 2012 година ръководи прословутата „ Топ Хоспитал Сървис ”.
Любопитна фигура е и неговият съучастник в търговията на едро с лекарства – Цветан Димитров. Той е някогашен финансов шеф на „ Петрол ”. Преди години беше в центъра на правосъдна сага, дружно с починалия Денис Ершов. Те бяха упрекнати, че са  присвоили на над 1 млн. лв.. Съдът обаче ги оневини. Самата болница „ Токуда ”, да напомним, е първата многопрофилна частна болница в България.
Тя е учредена преди време от Румен Сербезов. При царуването на Тодор Живков той е крупна фигура: дипломат в Япония, министър на леката индустрия, секретар на Стопанския съвет на Министерския съвет, секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия и народен представител в четири Народното събрание след измененията. Логичното продължение на тази кариера е, че през 90-те години Румен Сербезов управлява промишления отдел на „ Мултигруп ”.
В болница „ Токуда ” не трябва да се пропуща и присъединяване на братя Ангелови, съдържателите на пилешката империя „ Градус ”, за които от години е известно, че имат доста близки връзки с елитни социалисти.
В тези години японската група „ Токушукай ”, поканена от Румен Сербезов, заплаща на Столичната община 1 млн. $ за терена от 27 дка, върху които е вдигната болничното заведение. Модерната клиника е открита в края на 2006 година, а две години по-късно Батинков е към този момент неин началник.
В обкръжението на толкоз видни фигури от соцелита пътят му към висшето общество е бил сполучливо начертан!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР