Ферари възнагради Шарл Льоклер за силния му сезон с нов

...
Ферари възнагради Шарл Льоклер за силния му сезон с нов
Коментари Харесай

С мисъл за бъдещото "Ферари" продължи договора на Шарл Льоклер

Ферари " възнагради Шарл Льоклер за мощния му сезон с нов контракт. 22-годишният водач се обвърза със Скудерията до 2024 година, оповестиха от отбора във Формула 1.

" Изключително съм благополучен да публикация, че оставам още пет години във " Ферари ". Благодарен съм да карам за подобен отбор. Научих толкоз доста през първата ми година и това е страхотна основа за построяването на мощна връзка в идващите години ", написа Льоклер в профила си в " Туитър ".

Дългосрочното обвързване с водача от Монако демонстрира, че той ще играе значима роля в бъдещите проекти на " Ферари ". Заплатата на Льоклер, който до момента взимаше по 3.5 милиона евро на сезона, се чака да доближи 9 милиона.

Той изуми всички в първия си сезон за " Ферари ", като записа две победи, 10 качвания на подиума и седем пъти завоюва полпозишън. В крайното класиране Льоклер остана четвърти, като съумя да изпревари съотборника си Себастиан Фетел.

През този сезон Льоклер влезе в историята като най-младия победител в съревнование от Формула 1. Пилотът от Монако победи в Гран при на Белгия на 21 години, 10 месеца и 16 дни, с което усъвършенства 50-годишния връх на Джаки Икс.

Наскоро " Ферари " разгласи, че прави опити да притегли шесткратния международен първенец Люис Хамилтън, който има контракт за още една година с " Мерцедес ". Това прави нестабилно бъдещето на Фетел във " Ферари ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (546)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР