Ферари спечели две победи в първите три състезания от сезона

...
Ферари спечели две победи в първите три състезания от сезона
Коментари Харесай

Ред Бул: Ферари не са по-бързи от нас

Ферари завоюва две победи в първите три надпревари от сезона във Формула 1, само че по-късно водачите на отбора съумяха да вземат още две победи в идващите 10 надпревари. Поредица от неточности и неточности дръпнаха обратно Скудерията както при водачите, по този начин и при конструкторите. Въпреки това експертите са на мнение, че Ферари F1-75 е по-добрият и по-бързият автомобил във Формула 1 този сезон.

Но съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко не споделя това мнение, като той твърдеше същото и преди началото на сезона, когато Скудерията записа впечатляващо показване на тестванията преди първия старт.

„ Дали Ферари са по-силни от нас? Не мисля – изясни лекар Марко. – От самото начало на сезона сме с равни сили с Ферари, като единственото изключение беше в Барселона. Но постоянно изходът на надпреварите се решаваше от моментната форма на тима и дали пистата подхожда повече на единия или другия автомобил. Техническите проблеми и грешките – пилотски и стратегически, също имат огромно значение. Но при нас тези неща се случват много по-рядко. ”
 Бивш началник на Ферари: Ще има уволнения! Бивш началник на Ферари: Ще има уволнения!
И въпреки всичко, лекар Марко призна за преимуществото на Ферари.
 Ред Бул не купили Заубер поради Кими Райконен Ред Бул не купили Заубер поради Кими Райконен
„ Това е налице единствено когато приказваме за чиста скорост в границите на една обиколка, то там ние леко изоставаме – изясни някогашният водач. – Ние имаме толкоз победи, колкото квалификации е спечелил този сезон Шарл Леклер. Но в този момент първото място на старта към този момент не е толкоз значимо – изключително на пистите, където може да се изпреварва. Разбира се, в Монако или Сингапур ситуацията е друго. ”
 Волф: Трябват ни няколко месеца да догоним Ред Бул Волф: Трябват ни няколко месеца да догоним Ред Бул
Доктор Марко обясни и още една значима специфичност, обвързвана с представянето на Ред Бул този сезон.
 Тост: Макс ми припомня на Шумахер, единствено Леклер може да го победи Тост: Макс ми припомня на Шумахер, единствено Леклер може да го победи
„ Най-важното за нас е, че сме бързи в надпреварите, само че без да усилваме натоварването върху гумите – изясни лекар Марко. – И изрично не съм склонен, че Ферари имат някакво преимущество в това отношение. Във Франция Верстапен беше по-бърз от тях в хода на надпреварата. Ако в продължение на 10 обиколки си по-бърз от всички с една секунда, то всичко е ясно. ”
 Доктор Марко съжали Ферари Доктор Марко съжали Ферари
Доктор Марко изясни, че силите на двата отбора в челото на класирането остават „ повече или по-малко ” изравнени и дали някой от тях ще вземе преимущество зависи от съответните усъвършенствания и настройки, определени за съответното трасе.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР