Ферари планира серия подобрения по SF-23 в хода на следващите

...
Ферари планира серия подобрения по SF-23 в хода на следващите
Коментари Харесай

Ферари стартира серия подобрения от Маями

Ферари възнамерява серия усъвършенствания по SF-23 в хода на идващите няколко старта във Формула 1, разгласи шефът на отбора Фредерик Васьор. В Баку Скудерията направи дребни промени по автомобила си, само че Шарл Леклер съумя да вземе първия си подиум за сезона.

“Досега борбата ни беше отдадена на това да стигнем до подиума - удостовери Васьор. - Вдигнахме темпото, увереността ни също набъбна. Но към момента е рано да се каже дали ще се наложат трагични промени по дизайна на SF-23. В Маями започваме с по-сериозни усъвършенствания по колата, като в идващите стартове тази серия ще продължи. Много е значимо по какъв начин ще реагира колата на тези промени. ”

Също по този начин Васьор изясни, че подредбата на надпреварите, които престоят, прави въвеждането на новите неща по автомобила на италианците по-трудна задача.
 И в Маями Ферари няма да има доста нови елементи? И в Маями Ферари няма да има доста нови елементи?
“След Маями отиваме на “Имола ”, където ще имаме квалификацията с закрепените видове гуми и това може да се отрази на развиването на колата - добави Васьор. - Монако пък не е най-подходящото място да експериментираш с нови неща, по тази причина и там измененията ще са малко. ”
 В Италия: Малка стъпка напред за Ферари В Италия: Малка стъпка напред за Ферари
Досега Ферари употребява най-вече нови неща в Саудитска Арабия: нови отвесни детайли на предното крило, нов оформление на ръбовете на пода и ново помощно крило откъм гърба, а в Баку смяната беше единствено под формата на ново задно крило с по-ниско аеродинамично прилепяне за дългите прави там.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР