Феновете на най-великата игра обичат футболистите, заради това, което правят

...
Феновете на най-великата игра обичат футболистите, заради това, което правят
Коментари Харесай

Испания, извади пръсти от устата и ръкопляскай на Пике

Феновете на най-великата игра обичат футболистите, поради това, което вършат на терена. Оценяват държанието на терена, характера, проявен в обособените мачове, борбеността, верността към една концепция или емблема. Обичат смелите играчи, с огромни топки, без значение какви нелепости вършат от време на време на терена или отвън него. Е, за какво тогава почитателите в Испания не са луди по Жерар Пике?
Защитникът има редица от тези качества, които се ценят във футбола, само че и в живота - храброст, геройство, почтеност, темперамент и безрезервност. Но все пак е най-мразеният футболист в Испания, освиркван даже на тренировки, тъй като обича Каталуня. Колко незаконно, нали?...
" Прегрешенията " на испанския национал са, с изключение на мощната обич към района, в който е роден, също и честите му рецензии към Реал Мадрид, както и такива към испанското държавно управление. Смелата му и съвсем радикална позиция във връзка с Каталуня и Испания.

Но къде бърка Пике? Щом има вяра в това, че Каталуня би трябвало да бъде самостоятелна от Испания, какво направи той? Агитира ли, пропагандира ли, атакува ли остро държавното управление? Не видяхме такова нещо. Футболистът, както всеки естествен човек, просто осъди насилието. А да бъдеш пропагандист значи да призоваваш към ответни ограничения и безкрайна опозиция. Пике в никакъв случай не е правил нещо сходно.
За Каталуня референдумът е опция да покаже огромното назряло неодобрение и евентуално да получи някаква полза - да вземем за пример, статут на автономност, какъвто е имала и по-рано и той ѝ е разрешавал да отделя повече пари за личното си развиване.
ВТОРА ЧАСТ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР