Феновете на Марсилия най-после могат да са доволни от представянето

...
Феновете на Марсилия най-после могат да са доволни от представянето
Коментари Харесай

Марсилия счупи каръка с успех над турци, Бурабия с греда - Футбол свят - Лига Европа



Феновете на Марсилия най-сетне могат да са удовлетворени от представянето на любимците си. Те сложиха завършек на серията от тежки загуби в шампионата с триумф в евротурнирите.

Южняците надвиха мъчно с 1:0 над турския Коняспор на своя "Стад Велодром " и взеха с изключение на глътка въздух след двете тежки провали от Монако и Рен, само че и преднина пред останалите отбори в групата си.

Адил Рами беше огромният воин за марсилци с попадението си при започване на втората част. За гостите пък игра някогашният състезател на Левски Мехди Бурабия, който даже имаше и късмет да изравни, само че тресна греда.

Преди почивката самодейността беше напълно за домакините. Те имаха няколко шанса да се разпишат, само че не бяха точни. Най-чистата опция се откри пред Димитри Пайе в самото начало, само че ударът му беше отразен от вратаря.

Единственото попадение в този мач падна в 48-та минута. Тогава Адил Рами надскочи всички при едно центриране от корнер и с удар с глава от вратарското поле прониза мрежата за пръв и единствен път в този мач.

След това турците имаха своите варианти да изравнят, само че ги пропуснаха. Бившият левскар Мехди Бурабия можеше да стане воин за отбора си, само че ударът му от границата на наказателното поле в 61-та минута срещна напречната греда.

Малко по-късно Хироки Сакай можеше да реши всичко в мача с втори гол за Олимпик Марсилия, само че ударът му беше избит с опитност от вратаря на Коняспор. Така статуквото се резервира до края и французите взеха значимия триумф.

В другия мач от групата Витория Гимараеш и Република България Залцбург не излъчиха победител в Португалия. Мачът приключи 1:1, като попаденията паднаха преди почивката. Резултатът беше открит от домакините.

Това се случи в 25-та минута, когато Пауло Уртадо центрира ужасно от директен свободен удар и откри Педрао в наказателното поле, който с глава откри резултата. Но това се задържа до самия завършек на частта.

В 45-та минута австрийците изравниха с гол на Валон Бериша, който получи една топка в наказателното поле и с първото си допиране и без закъснение изстреля мощен шут, оплел се в мрежата за 1:1. Този процес остана неизменен до края на дуела и двата отбора се задоволиха единствено с по точка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР