Феновете на Левски трябва да са много благодарни на Спас

...
Феновете на Левски трябва да са много благодарни на Спас
Коментари Харесай

Четете Делио Роси и между редовете

Феновете на Левски би трябвало да са доста признателни на Спас Русев за това, че им докара човек, който на този стадий няколко пъти демонстрира, че има предпочитание, сили, познание и нерви да изкорени всичко просташко в този клуб и да го качи на друга повърхност. " Сините " имаха крещяща потребност от човек, който приказва друг футболен език от този, който бе в обращение в последните десетина с доста малко и къси интервали изключение. Допреди няколко дни нямаше безусловно никакво значение по какъв начин ще се споделя този човек.

Е, хубаво, дано бъдем съответни - какви са били разновидностите, към този момент няма значение, индивидът е Делио Роси. За хубаво или неприятно той е новият треньор на Левски. За хубаво на всички тези, които си стоят по домовете и гледат мачовете по малкия екран, и за неприятно на съвсем всички притежатели, шефове, скаути, селекционери и даже служители в клуба, които просто си живуркаха от заплата до заплата и стремейки се някак си, в случай че могат, да се докопат до поточето с комисионите да си гребнат по нещо и оттова. За неприятно и на всички тези, които си измислиха едни правила на работа, които си прехвърляха една неистина в продължение на години, прехвърляха си един дълг към Станимир Стоилов, прехвърляха си порочния метод на правене на селекция, прехвърляха си един и същи погрешен модел на работа, прехвърляха си акции, прехвърляха си илюзии, прехвърляха си неуспех след неуспех.

 Делио Роси: Искам да трансформира всичко в Левски! (ВИДЕО)
Делио Роси: Искам да трансформира всичко в Левски! (ВИДЕО)

" Още доста липсва да виждам футбола, който желая ", съобщи треньорът

Оказа се, че новият треньор на Левски, дано не го назоваваме зложелател, само че е противник на клуба. През годините всички тези, които вадехме на показ, обсъждахме, доказвахме всичко разказано нагоре, бяхме наричани врагове. Вкарвали сме напрежение в клуба и в тима, пречели сме на процесите и водени от неразбираемо какви точни сили, сме се стремили на " Герена " непрестанно да има спорове. Да бе, да. Конфликтите и

напрежението си

го създаваха те

говорейки си с недомлъвки, посредством подставени лица и правейки си мръсно къде очевидно, къде скрити от обществеността.

Сега единствено за една седмица с общо 4 фрази Делио Роси удари мощен шут в задника на съвсем всички минали и сегашни чиновници и функционери на " Герена ". " Искам да трансформира всичко ", сподели оня ден той след успеха над Пирин в Благоевград. Не си мислете, че той приказва единствено за едни единайсет или двайсет индивида и по какъв начин по-бързо и безболезнено да ги научи да играят футбола, който е в главата му. За тези, които обичаме и умеем да четем сред редовете, това изречение надвишава рамките на тима, на титулярните единайсет, на техните запаси, на схемата и тактическата сграда, на несъответствието в селекцията. Като споделя " всичко ", разбирайте, че Делио Роси в действителност желае да промени всичко, в цялостното значение на тази дума, що се отнася до процеса, наименуван футбол.

 Снимка 308395
Източник:

А в това време извън усмихнатият до уши състезателен шеф показваше насладата си от успеха. Да, това е същият Даниел Боримиров, ослепителен представител на този Левски, който по никакъв начин не се харесва на Делио Роси и който желае да промени. Някак си не ни се връзва един и същи човек преди няколко дни да ни споделя, че има вяра в силите и опциите на Николай Митов, който пък от своя страна ни повтаряше след всеки крив мач, а те бяха доста, че това е пътят, в този момент да харесва другия Левски. След като си следвал идеята " това е пътят ", не е редно да не разбираш, че " желая да трансформира всичко " не се отнася и за теб. При състояние че Делио Роси по заобиколен път и с други думи споделя, че притежатели и шефове на " Герена " са били или айдуци, или напълно почтени и правилни неможачи, значи всеки би трябвало да си бие камшика с двеста километра в час и да остави италианеца да прави това, което откри за добре. Роси няма потребност от вредители. Отровната среда на " Герена " би трябвало час по-скоро да бъде освежена и даже напълно пречистена.

Стига към този момент сме слушали демагози и подправени трубадури. Напълнил си съблекалнята с ментюги, не си си отварял очите години наред при непрекъснатото текучество на неможещи футболисти и в този момент да бъдеш част от по този начин чакания нов Левски - ами някак си не е редно. Такива като Боримиров би трябвало да потънат вдън земя, когато новият треньор споделя, че с цел да може да тича, Левски първо би трябвало да се научи да върви. Когато си превъзбуден от една победа с 3:0, само че в действителност не можеш да оцениш кое тъкмо, по какъв начин, какъв брой, къде и за какво, значи си от оня тъпчещ на едно място Левски. Нали помните по какъв начин Георги Иванов и той бе вдигнал вежди след едно 3:1 над Ботев Враца, че това бил тимът, който той желал да вижда. Това бил неговият Левски! Е, няма такава ниска летва. А в случай че пуснете този мач в този момент на запис на Делио Роси,

той на полувремето

ще изгаси тв приемника

и ще отиде до пазара за зеленчуци да си освежи мозъка.

Вече е вън от подозрение, че синьор Роси няма да си мълчи и няма да играе по нечия свирка. Той е ослепителен представител на онази категория хора, които са си надделели на масрафа и футболът ги е очукал задоволително, че да навеждат пред някого. Той не е от този Левски от последните десетина години. И в случай че има шанс да обърне посоката на клуба, ще бъде помнен за дълго, без значение от резултатите. Засега първите десетина дни стигат, с цел да си създадем изводите, че той не е пристигнал в България да отваря нечии очи или да преподава непознати до момента уроци. Шамарите, които той несъзнателно зашлеви на кривия Левски, и подсказванията по какъв начин може да се случи правият Левски, на този стадий са изцяло задоволителни. Той има напълно разнообразни визии, напълно разнообразни разбирания и напълно друг метод и друга концепция за това по какъв начин би трябвало да наподобява Левски и като клуб, и като тим. Само едни 90 минути в Благоевград го демонстрираха - напълно разнообразни инструкции и разнообразни придвижвания на тима от " това е пътят " на БориМитов. Ама индивидът е задоволително на място, с цел да каже в прав текст, че с този капацитет и това, което виждаме, е доста.

Иначе е ясно, че редом с развиването на правия Левски, ще се появяват детайли от кривия Левски - както от трибуните, по този начин и от медиите, по този начин и от всевъзможни експерти със и без кавички, които типично по байганьовски ще ни изясняват, че Делио Роси няма да дочака полагащото му се от домакина зимно яке. Ще си го майтапят дали спи на " Герена ", или към този момент му откриха апартамент. Поддръжниците на кривия Левски ще го тупат лукаво по рамото, както тупаха всеки треньор и шеф преди него, тъй като по този начин им заповядваха. Но в последна сметка, даже и към този миг доста малко хора от синия набор желаят откровено Делио Роси да успее просто тъй като на мнозина им е кеф да си бъдат част от блатото и обичат, в случай че някой тръгне да изплува, да го пернат назад.

 Делио Роси и петте му революционни стъпки в Левски
Делио Роси и петте му революционни стъпки в Левски

Вижте първите дейности на италианския експерт

А Спас Русев може умерено да си пуши пурата и да остави на Делио Роси да извърши ролята на търсения управител от вида Алекс Фъргюсън. Италианецът, по всичко проличава, е плебей на тактиката и задачата му е да реализира резултати през изминаване на всички етапи на развиване на тима без прескачане на стадии на развиване. Приемаме, че сега Левски е под нулата и стартира да гради нещо по усета на Делио Роси, който ще продължим да четем и сред редовете. Също по този начин одобряваме, че италианецът ще бъде помнен дълго, без значение какъв брой време ще работи в Левски. Клубът имаше потребност от някого, който да раздруса всичко радикално, и го откри.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР