Феновете на Лацио за пореден път в последните дни показаха

...
Феновете на Лацио за пореден път в последните дни показаха
Коментари Харесай

Феновете на "Лацио" освиркаха дневника на Ане Франк

Феновете на " Лацио " за следващ път в последните дни демонстрираха антисемитски настроения. След като съумяха да разбунят духовете в цялата футболна общност, употребявайки стикери, на които беше изобразена Ане Франк с тениска на " Рома ", в този момент те посрещнаха четенето на дневника ѝ преди мач с... фашистка ария.

Заради случая с лепенката, появила се на защитната ограда в бранша на " лациалите ", Италианската футболна федерация реши всички мачове от 10-ия кръг на шампионата да стартират с малко четене от дневника на момичето, станал знак на зверствата върху евреите по време на Втората международна война.

Така започва и срещата сред " Лацио " и " Болоня ". След като се състоя наложителното четете обаче, почитателите на " орлите " подеха фашистка ария. Скандирания с сходен темперамент не липсваха и по време на цялата среща, приключила с победа на " небесносините " с 2:1.

Самите футболисти на " Лацио " излязоха на терена с фланелки с лика на Ане Франк и надпис: " Не на антисемитизма ". Останалите тимове пък пуснаха в послание стикери, на които момичето е с фланелки и на други клубове, като по този метод се разгласих срещу дейностите на тифозите.

Ръководството на " Лацио " пък съобщи, че ще провежда екскурзии за почитателите до " Аушвиц " всяка година, за са могат да се срещнат със зверствата по време на войната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР