Феновете на „Хайдук” Сплит, които сътвориха сериозни сблъсъци с привържениците

...
Феновете на „Хайдук” Сплит, които сътвориха сериозни сблъсъци с привържениците
Коментари Харесай

Феновете на "Хайдук" Сплит отново напомниха за себе си

Феновете на „ Хайдук” Сплит, които сътвориха съществени конфликти с последователите на българския „ Левски” преди месец, подсетиха за себе си в плейфния дуел против „ Евертън” в Ливърпул.

След първия гол в мача, изгубен от „ Хайдук” с 0:2, почитателите на отбора прекатурнаха рекламните пана и потеглиха да нахлуват на терена.

Попадението на Майкъл Кийн в 30-ата минута до по този начин степен ядоса ултрасите, че те започнаха да чупят седалки и да хвърлят бутилки по полицията и почитателите на „ Евертън”. Все отново органите на реда се намесиха навреме.

Реферът приключи мача за 4-5 минути, до момента в който последователите още веднъж заемат местата си и не се успокоят. „ Евертън” се надява, че УЕФА ще вземе всички вероятни нужни ограничения за реванша в Сплит и ще накаже съществено „ Хайдук”. Санкцията варира от сериозна финансова санкция до изхвърляне от евротурнирите. Предстои решението на футболната централа.

Същевременно на плейофа против „ Шериф”, почитателите на „ Легия” Варшава пък демонстрираха храброст с хореография, осмиваща УЕФА (вижте в фотографията към статията). Тя представляваше прасе с купа пред себе си, знака на УЕФА и надпис „ И глобата от 35 000 евро отива при…”.

Карикатурата е предизвикана от обстоятелството, че централата санкции „ Легия” Варшава с 35 хиляди евро след друга хореография на почитателите. На 2 август в дуела против „ Астана” те издигнаха великански афиш, на който беше изобразен боец, който е допрял револвер в главата на дете.

Изображението беше във връзка събитията към възраждането на Варшава през втората международна война (1944 г.). Запалянковците подчертаха, че 160 хиляди души са били убити тогава, като хиляди от тях са били деца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР